Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στοχεύουν να αυξήσουν τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ στο 40-50% έως το 2030

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στοχεύουν να αυξήσουν τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ στο 40-50% έως το 2030
Ο στόχος θα ανακοινωθεί στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη.

Αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων της General Motors, της Ford Motor και της κατασκευάστριας του Jeep, Stellantis, θα βάλουν στόχο να αυξήσουν την παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων ώστε αυτά να αντιπροσωπεύουν το 40-50% των πωλήσεων στις ΗΠΑ έως το 2030, μεταδίδει η Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές προσκείμενες στα σχέδια. Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι ο στόχος θα ανακοινωθεί στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη.

Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες αναμένεται να κάνουν παρόμοιες ανακοινώσεις αναφορικά με τον στόχο των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς οι καταναλωτές αρχίζουν να ζεσταίνονται στην ιδέα των EVs και οι εταιρείες ποντάρουν πολύ στη νέα τεχνολογία, πρόσθεσαν οι πηγές.

«Η βιομηχανία θα δαπανήσει 330 δισ. δολάρια την επόμενη πεντατία μόνο στα ηλεκτροκίνητα», ανέφερε ο John Bozzella, Πρόεδρος της Συμμαχίας για Καινοτομία στην Αυτοκίνηση, μια ομάδας lobbying για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους προμηθευτές. «Ακόμη και για την Ουάσιγκτον DC, αυτά είναι πολλά χρήματα».

Και όμως, οι στόχοι των πωλήσεων βασίζονται στην αυξημένη στήριξη από την ομοσπονδιακή και τις τοπικές κυβερνήσεις όπως η πρόσβαση σε σταθμούς φόρτισης και η παροχή επιδοτήσεων για αγορά οχημάτων, εξηγούν οι πηγές. Βουλευτές προτείνουν έως και 7,5 δισ. δολάρια για την κατασκευή σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο πλαίσιο του σχεδίου επενδύσεων σε υποδομές που κινείται στους κόλπους του Κογκρέσου.

Μαζί με τους στόχους για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, οι αξιωματούχοι της αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένουν από τον Λευκό Οίκο να ανακοινώσει κανόνες που θα υπαγορεύουν 3,7% ετήσια αύξηση στην αποδοτικότητα καυσίμων την επόμενη διετία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider