Ισπανία: Η La Liga συμφώνησε με την CVC για επένδυση 2,7 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισπανία: Η La Liga συμφώνησε με την CVC για επένδυση 2,7 δισ. ευρώ
Το deal αποτιμά την εμπορική αξία της La Liga στα 24,2 δισ. ευρώ. Ανανέωση Μέσι στην Μπαρτσελόνα και μεταγραφή Εμπαμπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης στο επίκεντρο της προσοχής.

Κοντά στην επίτευξη επενδυτικής συμφωνίας με την CVC, ύψους 2,7 δισ. ευρώ, βρίσκεται η La Liga, διοργανώτρια αρχή του ισπανικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ισπανικά media αναφέρουν πως εάν το deal ολοκληρωθεί θα μπορούσε να ενισχύσει σε σημαντικά βαθμό τα ταμεία των μεγάλων ομάδων της Ισπανίας, όπως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης, που δοκιμάζονται από την κρίση που έχει προκαλέσει στην ποδοσφαιρική αγορά η πανδημία του κορονοϊού.

Από την πλευρά της, η La Liga ανακοίνωσε πως έχει προκαταρκτική συμφωνία με την CVC για επιστροφή του 10% των εσόδων της στο επενδυτικό fund, καθώς και τη δημιουργία ενός νέου φορά που θα αναλάβει τις εμπορικές λειτουργίες της La Liga και στον οποίο η CVC θα «μπει» με ποσοστό 10%.

Το deal αποτιμά την εμπορική αξία της La Liga στα 24,2 δισ. ευρώ και -σε περίπτωση τελικής έγκρισης του- θα επιφέρει δομικές βελτιώσεις στη λειτουργία του πρωταθλήματος και των συλλόγων, βοηθώντας στο να ξεπεραστούν οι μεγάλες επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στο ισπανικό πρωτάθλημα, όπως αυτή της απώλειες εσόδων από τα εισιτήρια.

Ανανέωση Μέσι και μεταγραφή Εμπαμπέ

Τα ισπανικά media «βλέπουν» τη συμφωνά ως χείρα βοηθείας στην Μπαρτσελόνα και στη Ρεάλ Μαδρίτης και υποστηρίζουν ότι τα χρήματα που θα λάβουν οι 2 ομάδες θα αξιοποιηθούν για τις αγωνιστικές κινήσεις που τις «καίνε» άμεσα.

Τα επιπλέον χρήματα προς την ομάδα της Βαρκελώνης θα μπορούσαν να αυξήσουν την πρόταση της Μπαρτσελόνα για παραμονή του Λιονέλ Μέσι στην ομάδα, ενώ οι έξτρα πόροι προς τη Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προσπάθεια για μεταγραφή του Κιλιάν Εμπαμπέ από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider