Διεθνή
30-07-2021 | 15:58

Colgate-Palmolive: Αυξημένα τα κέρδη στο β' τρίμηνο, μειώθηκαν σημαντικά τα περιθώρια κέρδους

Newsroom
Μοιράσου το
Colgate - Palmolive
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Αυξημένα κέρδη εμφάνισε η Colgate-Palmolive το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ωστόσο η μετοχή της βρέθηκε να υποχωρεί άνω του 1% προσυνεδριακά, καθώς τα περιθώρια κέρδους μειώθηκαν σημαντικά, εν μέσω των πληθωριστικών πιέσεων, των προκλήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού και των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της πανδημίας.

Η εταιρεία εμφάνισε κέρδη 703 εκατ. δολάρια ή 83 σεντς ανά μετοχή, από τα 635 εκατ. δολάρια ή 74 σεντς ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 80 σεντς, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της FactSet. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν στα 4,26 δισ. από τα 3,89 δισ., έναντι των εκτιμήσεων για 4,25 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία ανέφερε ότι διατήρησε την ηγετική της θέση στην αγορά οδοντόκρεμας με παγκόσμιο μερίδιο 39,3% το τρέχον έτος, με τις χειροκίνητες οδοντόβουρτσες να έχουν μερίδιο αγοράς 30,8%.

Ωστόσο, τα περιθώρια κέρδους μειώθηκαν κατά 80 μονάδες βάσης, εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων και μιας αγοράς που χαρακτηρίζεται από «σημαντική μεταβλητότητα», λόγω της πανδημίας, της ασταθούς ζήτησης των καταναλωτών και των προκλήσεων της αλυσίδας εφοδιασμού, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Noel Wallace. «Αναμένουμε ότι το δύσκολο περιβάλλον κόστους θα συνεχιστεί και στο άλλο εξάμηνο του έτους, ενώ παραμένουμε προσηλωμένοι στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και της αύξησης των εσόδων», πρόσθεσε.

Η Colgate-Palmolive αναμένει ότι οι καθαρές πωλήσεις θα αυξηθούν 4% έως 7% το 2021 και τα περιθώρια μεικτού κέρδους θα μειωθούν περαιτέρω.

Οι μετοχές έχουν υποχωρήσει κατά 2,3% έως τώρα φέτος. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.