Robinhood: Απώλειες 10% στο ντεμπούτο της στον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Robinhood: Απώλειες 10% στο ντεμπούτο της στον Nasdaq
Η διαδικτυακή πλατφόρμα trading  άρχισε να διαπραγματεύεται στον Nasdaq στα 38 δολάρια ανά μετοχή, αποτιμώντας την εταιρεία σε περίπου 32 δισ. δολάρια. Αυτό ήταν το πιο χαμηλό επίπεδο της IPO της Robinhood, από 38 έως 42 δολάρια ανά μετοχή.

Οι μετοχές της Robinhood υποχώρησαν έως και 10% κατά τη διάρκεια του ντεμπούτου της στον Nasdaq την Πέμπτη, μετά την τιμολόγηση των μετοχών στο πιο χαμηλό επίπεδο του εύρους της IPO.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα trading άρχισε να διαπραγματεύεται στον Nasdaq στα 38 δολάρια ανά μετοχή, αποτιμώντας την εταιρεία σε περίπου 32 δισ. δολάρια. Αυτό ήταν το πιο χαμηλό επίπεδο της IPO της Robinhood, από 38 έως 42 δολάρια ανά μετοχή.

Συναλλασσόμενη για πρώτη φορά υπό το σύμβολο HOOD, η διαδικτυακή χρηματιστηριακή εταιρεία εισήχθη τις αγορές που επιδιώκει να εκδημοκρατιστεί για τους «μικρούς» επενδυτές.

Η εταιρεία πούλησε 52,4 εκατομμύρια μετοχές, συγκεντρώνοντας κοντά στα 2 δισ. δολάρια. Οι συνιδρυτές Vlad Tenev και Baiju Bhatt πούλησαν ο καθένας μετοχές αξίας περίπου 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία αποτιμήθηκε για τελευταία φορά στις ιδιωτικές αγορές στα 11,7 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο.

Οι Goldman Sachs και JPMorgan Chase είναι οι κύριες επενδυτικές τράπεζες στη συμφωνία. Σε αντίθεση με πολλές πρόσφατες IPO, η Robinhood ήταν κερδοφόρα πέρυσι, αποφέρωντας καθαρά κέρδη 7,45 εκατομμυρίων δολαρίων σε καθαρά έσοδα 959 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020, έναντι ζημίας 107 εκατομμυρίων δολαρίων σε 278 εκατομμύρια δολάρια το 2019.

Ωστόσο, η εταιρεία έχασε 1,4 δισ. δολάρια το α’ τρίμηνο του 2021, εξαιτίας των απωλειών κατά την διάρκεια της φρενίτιδας συναλλαγών της GameStop τον Ιανουάριο. Η εταιρεία απέφερε έσοδα 522 εκατομμυρίων δολαρίων το α’ τρίμηνο του 2021, αυξημένα κατά 309% από τα 128 εκατομμύρια δολάρια που αποκόμισαν το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Robinhood: Αποτιμάται στα 32 δισ. δολάρια μετά την IPO

gazzetta
gazzetta reader insider insider