ΕΛΠΕ: Aπόσχιση κλάδου διύλισης, εφοδιασμού και πωλήσεων πετρελαιοειδών - Δημιουργείται νέα εταιρεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΛΠΕ: Aπόσχιση κλάδου διύλισης, εφοδιασμού και πωλήσεων πετρελαιοειδών - Δημιουργείται νέα εταιρεία
Η 30η Ιουνίου 2021 ορίστηκε ως ημερομηνία της λογιστικής κατάστασης και αποτίμησης του προαναφερθέντος κλάδου.

Η έναρξη διαδικασίας διάσπασης, με απόσχιση του κλάδου διύλισης, εφοδιασμού και πωλήσεων πετρελαιοειδών και πετροχημικών και εισφορά́ του σε νέα εταιρεία που θα συσταθεί, αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η νέα εταιρεία θα είναι 100% θυγατρική της Διασπώμενης. Η Διασπώμενη θα διατηρήσει δραστηριότητες και περιουσιακά στοιχεία ενεργητικού και παθητικού, που δεν αφορούν την (αποσχιζόμενη) δραστηριότητα αλλά σχετίζονται, κυρίως, με την παροχή διοικητικών υπηρεσιών προς εταιρείες του Ομίλου ΕΛΠΕ και τρίτους ενώ οι μετοχές της θα παραμείνουν εισηγμένες στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η 30η Ιουνίου 2021 ορίστηκε ως ημερομηνία της λογιστικής κατάστασης και αποτίμησης του προαναφερθέντος κλάδου.

Η ολοκλήρωση της Απόσχισης τελεί υπό την αίρεση των κατά νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων από το Δ.Σ. και τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας και της λήψης όλων των λοιπών αναγκαίων εγκρίσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider