Boeing: Ανακοίνωσε τα πρώτα κέρδη από το γ' τρίμηνο του 2019 - Ώθηση από τις παραδόσεις αεροσκαφών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Boeing: Ανακοίνωσε τα πρώτα κέρδη από το γ' τρίμηνο του 2019 - Ώθηση από τις παραδόσεις αεροσκαφών
Η Boeing είχε έξι συνεχόμενα τρίμηνα απωλειών και δεν είχε ανακοινώσει κερδοφορία από το γ' τρίμηνο του 2019.

Το πρώτο τρίμηνο με κερδοφορία ανακοίνωσε η Boeing μετά από σχεδόν χρόνια, καθώς τα έσοδα της εταιρείας ενισχύθηκαν από τις παραδόσεις νέων αεροσκαφών σε αεροπορικές εταιρείες, χάρη στην ανάκαμψη της αγοράς που είχε πληγεί από την πανδημία Covid.

Η Boeing είχε έξι συνεχόμενα τρίμηνα απωλειών και δεν είχε ανακοινώσει κερδοφορία από το γ' τρίμηνο του 2019. Όμως σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, το β΄ τρίμηνο του 2021 η κατασκευάστρια αεροσκαφών ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 567 εκατ. δολαρίων, σε σχέση με τις καθαρές απώλειες ύψους 2,96 δισ. δολαρίων που είχε ανακοινώσει για το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 44% φτάνοντας σχεδόν τα 17 δισ. δολάρια, υψηλότερα συγκριτικά με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που «έβλεπαν» 16,54 δισ. δολάρια και με σημαντική διαφορά από τα έσοδα που κατέγραψε το β΄ τρίμηνο του 2020 στα 11,8 δισ. δολάρια.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Boeing κατέγραψε άλμα άνω του 3% στις συναλλαγές πριν το άνοιγμα της αγοράς.

Οι πωλήσεις και οι παραδόσεις των 737 Max σημείωσαν άνοδο τους τελευταίους μήνες, αν και η εταιρεία ακόμα αντιμετωπίζει προβλήματα με άλλα προγράμματα όπως το 787 Dreamliner για τα οποία η Boeing είχε ανακοινώσει πιθανές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των αεροσκαφών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τηλεργασία και μία ημέρα την εβδομάδα από το γραφείο εφαρμόζει η BoE

gazzetta
gazzetta reader insider insider