Premia Properties: Νέος μέτοχος η Fastighets AB Balder με 17,2% - Επιτυχημένη η ΑΜΚ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Premia Properties: Νέος μέτοχος η Fastighets AB Balder με 17,2% - Επιτυχημένη η ΑΜΚ
Ποια είναι τα ποσοστά των παλιών μετόχων μετά την αύξηση κεφαλαίου. Νέα «συμμετοχή» από τη Σουηδία. Πότε ξεκινούν οι νέες μετοχές.

Με ιδιαίτερη επιτυχία αλλά και με την είσοδο ενός νέου ισχυρού μετόχου, της εισηγμένης στον δείκτη Nasdaq Stockholm (Large Cap) εταιρείας ακινήτων Fastighets AB Balder που μέσω της που «μπήκε» στο μετοχικό σχήμα της Premia Properties μέσω της Ιδιωτικής Τοποθέτησης, αποκτώντας ποσοστό συμμετοχής 17,22%, ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εγχώριας εταιρείας real estate.

Οι νέες μετοχές της Συνδυασμένης Προσφοράς καλύφθηκαν κατά 1,36 φορές περίπου, αφού η ζήτηση από τους επενδυτές ανήλθε συνολικά σε 44.965.891 μετοχές. Κατόπιν των ανωτέρω, δεν έμειναν αδιάθετες μετοχές με αποτέλεσμα το τελικό ποσοστό κάλυψης της Αύξησης να ανέλθει σε 100,00%, ενώ τα ποσοστά συμμετοχής των βασικών μετόχων στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας, κατόπιν της Αύξησης, διαμορφώθηκαν ως εξής: Sterner Stenhus Greece AB 40,87%, Νequiter Invest AB 10,70%, ΝΟΕ Μεταλλικαί Κατασκευαί ΑΕ 7,86%. Σημειώνεται ότι η εταιρεία Elias Tsiklos Holdings LTD, η οποία αποτελεί συνδεδεμένο μέρος με το βασικό μέτοχο ΝΟΕ Μεταλλικαί Κατασκευαί, συμμετέχει με 1,95%. Επιπλέον, όπως αναφέραμε, στο μετοχικό σχήμα της Premia Properties, εισήλθε μέσω της Ιδιωτικής Τοποθέτησης η Fastighets AB Balder, με έδρα τη Σουηδία, αποκτώντας ποσοστό συμμετοχής 17,22%.

Η Fastighets AB Balder είναι μια εισηγμένη εταιρεία ιδιοκτησίας που στόχο έχει να ικανοποιεί τις ανάγκες διαφορετικών ομάδων πελατών για εγκαταστάσεις και στέγαση, επιθυμώντας να αποφέρει κέρδος από τη διαχείριση ακινήτων μέσω ενός υψηλού επιπέδου δραστηριότητας και αποτελεσματικής διαχείρισης, όπως τουλάχιστον αναφέρεται στην ιστοσελίδα της. Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Balder είχε αξία 163,4 δισ. σουηδικές κορώνες στις 30 Ιουνίου 2021, δηλαδή αξία 16,5 δισ. ευρώ. Ο κύριος μέτοχος της Fastighets AB Balder είναι: Erik Selin Fastigheter AB που κατέχει το 35,1% του κεφαλαίου και το 48,8% των ψήφων, Arvid Svensson Invest AB και Swedbank Robur. Ο αριθμός των μετόχων ανέρχεται σε περίπου 22.000.

Χτεςμ η εταιρεία «PREMIA ANΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» γνωστοποίησε προς το επενδυτικό κοινό ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εν μέρει με εισφορές σε είδος και εν μέρει με καταβολή μετρητών, με τιμή διάθεσης €1,44 ανά νέα μετοχή, με αποκλεισμό (κατάργηση) του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και με δυνατότητα μερικής κάλυψης, ολοκληρώθηκε επιτυχώς με την πλήρη κάλυψη των 52.083.331 νέων κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου, άυλων μετοχών της Εταιρείας, ονομαστικής αξίας €0,50 εκάστης με την εισφορά στην Εταιρεία περιουσιακών στοιχείων συνολικής αξίας €27.484.787 και με την άντληση κεφαλαίων ποσού €47.515.213,44 (ήτοι αθροιστικά €75.000.000,44 ).

19.086.655 Νέες Μετοχές καλύφθηκαν με εισφορές σε είδος και 32.996.676 Νέες Μετοχές καλύφθηκαν με καταβολή μετρητών μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα σε ειδικούς και ιδιώτες επενδυτές, και μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε ειδικούς και ιδιώτες επενδυτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Να σημειωθεί ότι σήμερα Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 αναμένεται να αρχίσει η διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών των 52.083.331 νέων κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου, άυλων μετοχών της Εταιρείας, ονομαστικής αξίας €0,50 εκάστης, οι οποίες εκδόθηκαν στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Premia: Την Τετάρτη 28/7 αναμένεται να αρχίσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

Premia Properties: Υπερκάλυψη της ΑΜΚ των 47,5 εκατ. ευρώ με μετρητά

gazzetta
gazzetta reader insider insider