Με 14 νέα ξενοδοχεία εμπλούτισε το porfolio της η HotelBrain

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με 14 νέα ξενοδοχεία εμπλούτισε το porfolio της η HotelBrain
hotelbrain 14 nees monades 2021
O Όμιλος εκμεταλλεύεται μέσω της 100% θυγατρικής εταιρείας HotelKeys Α.Ε., μισθώσεις 73 ιδιόχρηστων ξενοδοχείων σε 34 διαφορετικούς προορισμούς στην Ελλάδα

Με 14 νέες μισθώσεις ξενοδοχείων εμπλούτισε το portfolio του ο όμιλος της HotelBrain, ο μεγαλύτερος σε αριθμό καταλυμάτων και τουριστικών προορισμών «ξενοδόχος» της Ελλάδας, συνεχίζοντας την ανάπτυξή του παρά την κρίση που έφερε η πανδημία του κορονοϊού στον τουριστικό κλάδο.

Ειδικότερα, εντός της τρέχουσας χρήσης 2021, ο Όμιλος προχώρησε σε μισθώσεις 4 ξενοδοχείων στην Κρήτη, 2 ξενοδοχείων στην Σαντορίνη, 2 ξενοδοχείων στην Ρόδο, 2 ξενοδοχείων στην Μαρώνεια της Αλεξανδρούπολης, 1 ξενοδοχείου στην Θάσο, 1 ξενοδοχείου στη Μύκονο, 1 ξενοδοχείου στην Πάρο και 1 ξενοδοχείου στη Κω.

Πλέον ο Όμιλος εκμεταλλεύεται μέσω της 100% θυγατρικής εταιρείας HotelKeys Α.Ε., μισθώσεις 73 ιδιόχρηστων ξενοδοχείων σε 34 διαφορετικούς προορισμούς στην Ελλάδα και το σύνολο των δωματίων του ανέρχεται σε 4.100, με τις κλίνες να ξεπερνούν τις 9.200.

Να θυμίσουμε ότι το 2020, ο όμιλος διέθετε συνολικά 64 καταλύματα (3.200 δωμάτια) όλων των τύπων και σε 32 διαφορετικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Το μοντέλο ανάπτυξης του Ομίλου στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά βασίζεται στη σύναψη μακροπρόθεσμων μισθώσεων ξενοδοχείων (+ 10 έτη) και επικεντρώνεται κυρίως στα μεσαία (<180 δωμάτια) και μικρά (<80 δωμάτια) ξενοδοχεία, σε ανεπτυγμένες τουριστικές περιοχές θερινών διακοπών. Αντίστοιχα, το μοντέλο διαχείρισης βασίζεται στη κεντρική υποστήριξη των ξενοδοχείων (προμήθειες, πωλήσεις, τεχνική υποστήριξη, HR, λογιστήρια κλπ.) και την αποκεντρωμένη και διαφοροποιημένη λειτουργία για το κάθε ξενοδοχείο ξεχωριστά, στο concept και το χαρακτήρα που έχει επιλεχθεί. Ο Όμιλος της Hotel Brain ήδη από το Νοέμβριο του 2020 έχει συνάψει στρατηγική και μετοχική συνεργασία με τον Όμιλο IOGR, του επιχειρηματία Γιάννη Γρύλου, στην ομπρέλα του οποίου βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η αεροπορική εταιρεία SKY express, οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης Skyserv και Swissport SUD και η Terra Creta.

«Το μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθούμε βασίζεται αφενός στην κεντρική διοίκηση και διαχείριση και αφετέρου στην αποκεντρωμένη λειτουργία των ξενοδοχείων μας. Με το τρόπο αυτό πετυχαίνουμε σημαντικές συνέργειες και οικονομίες κλίμακας, αλλά και την εξειδικευμένη λειτουργία με διαφορετικό concept σε κάθε επιμέρους ξενοδοχείο και προορισμό. Το μοντέλο αυτό αποδείχθηκε στη πράξη λειτουργικό και αξιόπιστο και κατά τη δύσκολη περίοδο του covid-19, όπου ο κλάδος αντιμετώπισε μεγάλες και πρωτόγνωρες προκλήσεις. Αυτό μας επέτρεψε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων μας, με σεβασμό προς τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών ακινήτων και μέσω win-win μακροχρόνιων μισθώσεων.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ξενοδόχους συνεργάτες μας για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και μας δείχνουν, κάτι το οποίο μας τιμά ιδιαίτερα και προσπαθούμε να το ανταποδίδουμε κάθε μέρα» ανέφερε σχετικά ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ομίλου Πάνος Παλαιολόγος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κυκλική Οικονομία: Το παλιό λατομείο που έγινε πολυτελές ξενοδοχείο

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: «Τα ξενοδοχεία καραντίνας δεν είναι νοσοκομεία»

Πόσα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα «βγήκαν στο σφυρί» το τελευταίο δίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider