Ryanair: Αισιοδοξία για κερδοφορία στο β' τρίμηνο του 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ryanair: Αισιοδοξία για κερδοφορία στο β' τρίμηνο του 2021
Η Ιρλανδική αεροπορική εταιρεία κατέγραψε μικρότερες του αναμενόμενου απώλειες για το α' τρίμηνο στα 273 εκατ. ευρώ. 

Καθώς «ζωντανεύει» η ταξιδιωτική κίνηση, η Ryanair εμφανίζεται αισιόδοξη για μειωμένες απώλειες στο β' τρίμηνο της χρονιάς.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία οικονομικών εισιτηρίων της Ευρώπης είναι πιθανό να καταγράψει μικρές ή και καθόλου απώλειες, για το τρίμηνο που ξεκίνησε το Μάρτιο, με την προϋπόθεση πως ο ρυθμός εμβολιασμών θα συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό και θα καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία του κορονοϊού, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Ιρλανδική αεροπορική εταιρεία κατέγραψε μικρότερες του αναμενόμενου απώλειες στα 273 εκατ. ευρώ για την περίοδο Απριλίου - Ιουνίου 2021. Σε σχέση με απώλειες 185 εκατ. ευρώ, που είχε καταγράψει για την ίδια περίοδο, ένα χρόνο νωρίτερα.

Παράλληλα, έχουν αυξηθεί τα λειτουργικά κόστη. Από την αρχή του έτους μέχρι τον Ιούνιο, τα κόστη σημειώνουν άνοδο 116%, κυρίως λόγω της αύξησης στις τιμές των καυσίμων, των αεροδρομίων και των αλλαγών στα δρομολόγια.

Στα θετικά νέα, η εταιρεία προσθέτει θέσεις για να εξυπηρετήσει την ζήτηση και κρατά τα κόστη των εισιτηρίων χαμηλότερα από τους ανταγωνιστές της. Η Ryanair ανέφερε πως ο συνολικός αριθμός των επιβατών αναμένεται να ξεπεράσει τα 90 εκατομμύρια το οικονομικό έτος του 2022, αναθεωρώντας προς τα πάνω την αρχική πρόβλεψη πως «έβλεπε» περί τα 80 εκατομμύρια επιβάτες, για το ίδιο διάστημα.

Παράλληλα, τα έσοδα από τις χρεώσεις για τις πρόσθετες υπηρεσίες όπως η προτεραιότητα επιβίβασης και κράτηση θέσεων, μαζί με τη χρέωση χειραποσκευών θα βοηθήσουν να ενισχυθούν τα περιθώρια κέρδους σύμφωνα με τον CFO Νιλ Σόραχαν. Μιλώντας στο Bloomber ο Σόραχαν δήλωσε «Μπορούμε να ελπίζουμε πως το Q2 θα σημειώσουμε κέρδη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider