Διεθνή
21-07-2021 | 11:33

Φυγή στελεχών από την Credit Suisse μετά το σκάνδαλο του fund Archegos

Newsroom
Μοιράσου το
Φυγή στελεχών από την Credit Suisse μετά το σκάνδαλο του fund Archegos
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τέσσερις ακόμη κορυφαίους τραπεζίτες χάνει η Credit Suisse μετά την εμπλοκή στο σκάνδαλο του fund Archegos και της Greensill Capital 

Σύμφωνα με το Bloomberg, o τραπεζίτης Max Mesny εγκαταλείπει τη θέση του για να είναι συνεργάτης της Perella Weinberg Partners. Ο David Luwisch, μετακομίζει στη Morgan Stanley. Ο διευθύνων σύμβουλος Laurence Van Lancker αποχώρησε για να είναι επικεφαλής οικονομικής διεύθυνσης στην ιταλική εταιρεία Lottomatica SpA και ο διευθύνων σύμβουλος William Young, ο οποίος κάλυπτε την ενότητα των βιομηχανικών υλικών, εντάσσεται στην Bank of America.

Αξίζει να σημειωθεί πως περισσότεροι από 50 υπάλληλοι από τα κεντρικά γραφεία έχουν αποχωρήσει μετά τα σκάνδαλα από την 1η Μαρτίου, καθώς ο ανταγωνισμός θεωρεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα ως ένα «γόνιμο έδαφος ώστε να κθνηγήσουν ταλέντα» που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν δύσκολο να συμβεί. Σε αυτά περιλαμβάνονται τουλάχιστον 20 διευθυντές σε βασικά τμήματα. Οι αποσπάσεις αφορούσαν τους ανταγωνιστές τους, συμπεριλαμβανομένων των Citigroup Inc., JPMorgan Chase & Co. και Jefferies.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.