«Κλειδώνει» σύμβαση 143 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κλειδώνει» σύμβαση 143 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Στη Βουλή οδεύει προσεχώς η σύμβαση για την αποκατάσταση των υποδομών και των οδικών αξόνων στην Θεσσαλία που προκάλεσε πέρυσι η καταιγίδα ΙΑΝΟΣ.

Άλλο ένα μεγάλο έργο που έχει «κερδίσει» ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναμένεται να λάβει την έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο και μάλιστα, εκτός απροόπτου, μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες. Ο λόγος για τη σύμβαση των 143 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των υποδομών και των οδικών αξόνων στην Θεσσαλία που προκάλεσε η καταιγίδα ΙΑΝΟΣ το περασμένο Φθινόπωρο (2020) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, έναν διαγωνισμό τον οποίο «έτρεξε» με γρήγορες διαδικασίες το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως ανέφερε χτες ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξη του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό (TRT), «την Πέμπτη θα ψηφίσουμε στην Βουλή την σύμβαση 143 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των υποδομών και των οδικών αξόνων στην Θεσσαλία από τον Ιανό. Αυτό πρακτικά σημαίνει τα έργα ξεκινούν άμεσα και πρόκειται για έργα μεγάλα και τεχνικά δύσκολα. Από την Πέμπτη και μετά ανοίγει ο δρόμος για να ξεκινήσουν οι εργασίες».

Όπως είχε αποκαλύψει προ μηνών το insider, η εταιρεία ΤΕΡΝΑ (μέλος του γκρουπ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) αναδείχθηκε νικήτρια-ανάδοχος του διαγωνισμού ύψους προσφέροντας τελική έκπτωση 6%. Στον ίδιο διαγωνισμό είχαν κληθεί και οι ΑΒΑΞ, Intrakat που όμως έδωσαν χαμηλότερη έκπτωση.

Το έργο έχει ως στόχο την αποκατάσταση των ζημιών επί οδοστρωμάτων, οδικών υποδομών, γεφυρών και εκτέλεσης συνοδών έργων σήμανσης, προστασίας και ασφάλειας, απορροής όμβριων κ.λπ., που προκλήθηκαν από τις φυσικές καταστροφές από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» και τις συνεπακόλουθες πλημμύρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικότερα στους Δήμους Καρδίτσας, Αργιθέας και Μουζακίου. Η επισκευή των ανωτέρω ζημιών είναι επιβεβλημένη για την αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης και της εξυπηρέτησης της διακίνησης ανθρώπων και αγαθών και της εξασφάλισης της απρόσκοπτης κυκλοφορίας µε συνθήκες ασφάλειας. Και βάσει όσων ανέφερε ο κ. Καραμανλής, οι εξελίξεις αναμένονται άμεσα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider