Gaming: Η Tencent αγοράζει τη βρετανική Sumo για 1,26 δισ. δολάρια 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Gaming: Η Tencent αγοράζει τη βρετανική Sumo για 1,26 δισ. δολάρια 
Η Tencent  θα πληρώσει 513 πένες ανά μετοχή, premium 44% από το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής της Sumo

Η κινεζική πολυεθνική gaming Tencent ανακοίνωσε πως κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Sumo Group για 1,26 δισ. δολάρια (919 εκατ. στερλίνες).

Η Tencent θα πληρώσει 513 πένες ανά μετοχή, premium 44% από το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής της Sumo, με το τίτλο της βρετανικής εταιρείας να ενισχύεται κατά 40% μετά από την ανακοίνωση της εξαγοράς.

Η κινεζική εταιρεία έχει στην κατοχή της ήδη το 8.75% της Sumo Group, με τον επικεφαλής της δεύτερης, Ιάν Λίβινγκστον να αναφέρει σε σχετική δήλωση του πως «η επιχείρηση θα επωφεληθεί από το ευρύ οικοσύστημα videogaming της Tencent, με την τελευταία να έχει αποδείξει τον ηγετικό της ρόλο στη βιομηχανία του gaming. Θα βοηθήσει σημαντικά στην μακροπρόθεσμη επιτυχία της Sumo Group».

Τα άλλα παραδείγματα βρετανικών επιχειρήσεων

Όπως σημειώνει το CNBC, η εξαγορά έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά συμφωνιών πώλησης βρετανικών επιχειρήσεων gaming σε τρίτες χώρες.

Πρόσφατα, η Electronic Arts εξαγόρασε την εταιρία αγωνιστικών games, Codemasters για 1,2 δισ. δολάρια, ενώ η Epic Games ολοκλήρωσε την εξαγορά της Tonic Games.

Σημειώνεται πως η Tencent είναι ιδιοκτήτρια του studio που έχει το League of Legens και έχει το 40% της Epic Games, ιδιοκτήτριας του Fortnite.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider