Blue Origin: Ένας 18χρονος μαθητής θα ταξιδέψει με τον Τζεφ Μπέζος στο διάστημα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Blue Origin: Ένας 18χρονος μαθητής θα ταξιδέψει με τον Τζεφ Μπέζος στο διάστημα
Η εκτόξευση (και επιστροφή) του πυραύλου New Shepard έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιουλίου. 

Την επόμενη εβδομάδα θα εκτοξευθεί ο πύραυλος της Blue Origin με προορισμό την «άκρη» του διαστήματος. Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, συνεπιβάτης του ιδρυτή της εταιρείας, Τζεφ Μπέζος θα είναι - τελικά - ένας 18χρονος σπουδαστής Φυσικής. Ο νεαρός Oliver Daemen θα ταξιδέψει στη θέση του - ακόμα άγνωστου - δισεκατομμυριούχου που κέρδισε στη δημοπρασία του προηγούμενου μήνα, πληρώνοντας 28 εκατ. δολάρια.

Ο Daemen θα φτάσει στα 100.000 χλμ από τον πλανήτη Γη, μαζί με το πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, Τζεφ Μπέζος, τον αδερφό του, Μαρκ και τον πρωτοπόρο της αεροδιαστημικής, Wally Funk.

Η εκτόξευση (και επιστροφή) του πυραύλου New Shepard έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται, ο δισεκατομμυριούχος που παραχώρησε τη θέση του, αδυνατούσε να πετάξει εκείνη την ημέρα, λόγω άλλων υποχρεώσεων (!) και πως επέλεξε να ταξιδέψει σε μία μελλοντική αποστολή της Blue Origin.

Η Blue Origin περιέγραψε τον Daemen ως τον «πρώτο επι πληρωμή επιβάτη» του New Shepard, χωρίς να αποκαλύψει το ακριβές ποσό που πλήρωσε. Η πτήση αυτή θα τον κάνει τον «νεότερο άνθρωπο που ταξίδεψε στο διάστημα», ενώ σε ηλικία 82 ετών, ο Funk θα γίνει ο «γηραιότερος άνθρωπος που θα γίνει αστροναύτης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Virgin Galactic: Στόχος οι καθημερινές διαστημικές πτήσεις

Άγγιξε το διάστημα ο Ρίτσαρντ Μπράνσον - Ο Μπέζος το αρνείται

Στροφή στο... διάστημα για πιο γρήγορο Internet

gazzetta
gazzetta reader insider insider