Στο «κύμα» των SPACs και ο Ανρί Πινό - Επενδύει στην I2PO

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κύμα» των SPACs και ο Ανρί Πινό - Επενδύει στην I2PO
Η εταιρεία έχει επίσης τη στήριξη του τραπεζίτη της Centerview Partners, Μάθιου Πιγκάς και του πρώην στελέχους της WarnerMedia, Άιρις Νόμπλοχ.

Στη μακρά λίστα των επενδυτών που «στοιχηματίζουν» στην επιτυχία των ευρωπαϊκών SPAC​s (​Special Purpose Acquisition Companies) και ελπίζουν να συγκεντρώσουν περί τα 300 εκατ. ευρώ σε μία «λευκή επιταγή», για μία εταιρεία που θα επικεντρώνεται στις κλάδους της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης, εισέρχεται ο πλουσιότερος Ευρωπαίος και Γάλλος δισεκατομμυριούχος Φρανσουά Ανρί Πινό.

Το οχήματα ειδικού σκοπού για εξαγορές, με το όνομα I2PO, παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη στη γαλλική αγορά. Η I2PO θα επικεντρωθεί σε εξαγορές επιπέδου από 1 έως 2 δισ. ευρώ, σε τομείς όπως η μουσική και το video streaming, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα media και τις πλατφόρμες για κρατήσεις διακοπών και εκδηλώσεων ψυχαγωγίας.

Η εταιρεία έχει επίσης τη στήριξη του τραπεζίτη της Centerview Partners, Μάθιου Πιγκάς και του πρώην στελέχους της WarnerMedia, Άιρις Νόμπλοχ.

Τρεις νέες SPAC​s στην Ευρώπη

Οι SPACs είναι επενδυτικά οχήματα που διευκολύνουν την εισαγωγή εταιρειών στο χρηματιστήριο κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και έχουν πολλούς υποστηρικτές, καθώς προσφέρουν έναν ευκολότερο και οικονομικότερο τρόπο για εταιρείας να εισαχθούν στη χρηματιστηριακή αγορά.

Μόλις τρεις SPACs παρουσιάστηκαν στην Ευρώπη το 2020, συγκεντρώνοντας 500 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, ελάχιστες, συγκριτικά με τις 244 των ΗΠΑ, οι οποίες συγκέντρωσαν περισσότερα από 80 δισ. δολάρια, το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μέσω SPAC θα κινηθεί σε δημόσια προσφορά η BuzzFeed

gazzetta
gazzetta reader insider insider