Διεθνή
13-07-2021 | 15:54

MasterCard και Verizon θα συνεργαστούν για να προσφέρουν ανέπαφες πληρωμές με 5G σε καταναλωτές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Newsroom
Μοιράσου το
MasterCard και Verizon θα συνεργαστούν για να προσφέρουν ανέπαφες πληρωμές με 5G σε καταναλωτές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Mastercard και η Verizon ανακοίνωσαν την Τρίτη μια νέα συμφωνία βασισμένη σε 5G ανέπαφες πληρωμές για καταναλωτές και μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις.

Ελπίζουν να προκύψουν καινοτομίες από την συμφωνία τους έως το 2023.

Η συνεργασία στοχεύει να επιτρέψει στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν τις αναπτυσσόμενες τεχνολογίες πληρωμών για να μετατρέψουν τα smartphones σε ταμειακές μηχανές, τα wearables όπως τα ρολόγια σε συσκευές πληρωμών, και να διευκολύνουν τις ανέπαφες λιανικές πωλήσεις παρόμοια με τα καταστήματα Amazon Go.

«Ένας μεγάλος λιανοπωλητής μπορεί εύκολα να το κάνει. Μια μικρή επιχείρηση, πως θα το κάνει αυτό; Αυτό είναι ακριβώς το νέο το οποίο φέρνει. Το 5G μας επιτρέπει να προσφέρουμε την πλήρη εμπειρία», δήλωσε ο CEO της MasterCard, Michael Miebach στο CNBC. «Για παράδειγμα, επιλέγω ένα αντικείμενο στο κατάστημα, αλλά δεν έχουν το χρώμα που θέλω. Οπότε θα μου παραδοθεί στο σπίτι και θα πληρωθεί με αντικαταβολή, όλα αυτά συνδυάζονται και εμείς με το 5G θα το επιτρέψουμε», εξήγησε.

«Το 5G θα επιτρέψει στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να χειριστούν συναλλαγές πιο γρήγορα και να επικεντρωθούν στο ότι πραγματικά ικανοποιούν τους πελάτες», δήλωσε ο CEO της Verizon Hans Vestberg. «Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το 5G για να δημιουργήσεις εύκολους τρόπους συναλλαγής με τους πελάτες σου και να επικεντρωθείς στους πελάτες. Αυτό βέβαια το βλέπουμε στα ανέπαφα καταστήματα και βγαίνοντας έξω από την Covid, νομίζω πως βλέπουμε ακόμα περισσότερα ανέπαφα γιατί είναι μέρος της κοινωνίας μας».

Η συνεργασία MasterCard-Verizon στοχεύει να ψηφιοποιήσει περαιτέρω και να διακόψει τις παγκόσμιες καταναλωτικές δαπάνες των λιανοπωλητών και άλλων εμπόρων, τις οποίες ο γίγαντας στον χώρο των πληρωμών υπολογίζει στα 50 τρισ. δολάρια ετησίως. 

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.