Διεθνή
13-07-2021 | 12:01

Scoot: Πτήσεις Αθήνα - Βερολίνο από την εταιρία χαμηλού κόστους της Singapore Airlines

Newsroom
Μοιράσου το
Scoot: Πτήσεις Αθήνα - Βερολίνο από την εταιρία χαμηλού κόστους της Singapore Airlines
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ένα νέο δρομολόγιο Αθήνα - Βερολίνο ξεκινάει από τις 10 Αυγούστου 2021, από την Scoot, την αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους του Ομίλου Singapore Airlines. Οι επιβάτες της Ελλάδας θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιούν το συγκεκριμένο δρομολόγιο με τα δημοφιλή αεροσκάφη Dreamliner, με χαμηλό κόμιστρο.

Οι πτήσεις Αθήνα - Βερολίνο θα πραγματοποιούνται από τη Scoot τρεις φορές την εβδομάδα με Boeing 787-8 Dreamliner που διαθέτουν ισχυρά φίλτρα καθαρισμού αέρα HEPA, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στις αίθουσες χειρουργείων των νοσοκομείων, τα οποία παγιδεύουν σωματίδια, όπως ιοί, βακτήρια και μύκητες και καθαρίζουν τον αέρα μέσα στην καμπίνα ανά δύο έως τρία λεπτά.

Το αεροσκάφος Dreamliner είναι γνωστό για την ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρει στους επιβάτες καθώς τα παράθυρά του έχουν σχεδόν διπλάσιο μέγεθος από κάθε άλλο αεροσκάφος που εξασφαλίζουν απεριόριστη θέα από όλες τις θέσεις και ρυθμίζονται με το πάτημα ενός κουμπιού. Περισσότερο αποθηκευτικό χώρο για τις χειραποσκευές μέσα στην καμπίνα. Δυναμικό φωτισμό LED πλήρους φάσματος που δημιουργεί συνθήκες ημέρας ή νύχτας και βοηθά στη χαλάρωση και ξεκούραση των επιβατών προετοιμάζοντάς τους για τη μετάβαση σε διαφορετική ζώνη ώρας. Χαμηλότερη συμπίεση καμπίνας και καλύτερη υγρασία.

Τα Dreamliners υπερέχουν και στην περιβαλλοντική απόδοση, αφού καίνε 20% λιγότερα καύσιμα και κάνει κατά 60% λιγότερο θόρυβο από τα αεροσκάφη αυτού τους μεγέθους της προηγούμενης γενιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα, η Scoot έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στον κόσμο που αξιολογήθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία για τα πρότυπα υγειονομικής ασφάλειας που τηρεί. Η εταιρία έλαβε την Αδαμάντινη Διάκριση από το θεσμό “APEX Health Safety powered by SimpliFlying” που αξιολογεί διεθνείς αερομεταφορείς σε θέματα υγειονομικής ασφάλειας. Μόνο αεροπορικές εταιρείες που πληρούν τα πρότυπα υγειονομικής ασφάλειας σε νοσοκομειακό επίπεδο με βαθμολογία τουλάχιστον 200 βαθμούς πάνω από το βασικό Χρυσό πρότυπο.

Η Scoot έχει λάβει μια σειρά από αυστηρά μέτρα υγιεινής πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά τις πτήσεις. Στο αεροσκάφος, το πλήρωμα καμπίνας της Scoot είναι εμβολιασμένο, φοράει ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (PPE), αποφεύγει κάθε μη αναγκαία αλληλεπίδραση με τους επιβάτες και έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο αξιολόγησης κινδύνου Covid-19 που λειτουργεί 24/7.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.