Google: Πρόστιμο 593 εκατ. δολαρίων από τις αντιμονοπωλιακές αρχές της Γαλλίας 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Google: Πρόστιμο 593 εκατ. δολαρίων από τις αντιμονοπωλιακές αρχές της Γαλλίας 
Δεν κατάφερε να επιτύχει μια δίκαιη συμφωνία με τους εκδότες προκειμένου να χρησιμοποιεί το περιεχόμενο των ειδήσεών τους στην πλατφόρμα.

Πρόστιμο 500 εκατ. ευρώ (593 εκατ. δολαρίων) θα επιβληθεί στη Google από τη Γαλλία, καθώς η μηχανή αναζήτησης δεν κατάφερε να επιτύχει μια δίκαιη συμφωνία με τους εκδότες προκειμένου να χρησιμοποιεί το περιεχόμενο των ειδήσεών τους στην πλατφόρμα, ενώ αγνόησε την απόφαση του 2020 να διαπραγματευτεί καλή τη πίστει για την εμφάνιση αποσπασμάτων άρθρων στην υπηρεσία Google News.

«Η κύρωση των 500 εκατομμυρίων ευρώ λαμβάνει υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα των παραβιάσεων που παρατηρήθηκαν και τη συμπεριφορά της Google που οδήγησε στην περαιτέρω καθυστέρηση της σωστής εφαρμογής του νόμου», δήλωσε η Isabelle de Silva, πρόεδρος της γαλλικής υπηρεσίας.

Εκπρόσωποι της της θυγατρικής της Alphabet δεν σχολίασαν το πρόστιμο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι γαλλικές αρχές στρέφονται κατά της Google. Τον προηγούμενο μήνα, κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους σχεδόν 270 εκατ. δολαρίων, στο πλαίσιο διακανονισμού με τις γαλλικές αρχές, εξαιτίας της κατάχρησης του ηγετικού της ρόλου στον τομέα της ψηφιακής διαφήμισης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider