Google: Θα πληρώσει πρόστιμο 268 εκατ. δολαρίων στις γαλλικές αρχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Google: Θα πληρώσει πρόστιμο 268 εκατ. δολαρίων στις γαλλικές αρχές
Πρόστιμο ύψους σχεδόν 270 εκατ. δολαρίων καλείται να πληρώσει η Google στο πλαίσιο διακανονισμού με τις γαλλικές αρχές,  σε μία από τις πρώτες έρευνες για αντιμονοπωλιακή δράση παγκοσμίως που στόχευσε στη φερόμενη κατάχρηση του ηγετικού ρόλου του τεχνολογικού κολοσσού στον τομέα της ψηφιακής διαφήμισης.

Πρόστιμο ύψους σχεδόν 270 εκατ. δολαρίων καλείται να πληρώσει η Google στο πλαίσιο διακανονισμού με τις γαλλικές αρχές, σε μία από τις πρώτες έρευνες για αντιμονοπωλιακή δράση παγκοσμίως που στόχευσε στη φερόμενη κατάχρηση του ηγετικού ρόλου του τεχνολογικού κολοσσού στον τομέα της ψηφιακής διαφήμισης.

Η γαλλική αρχή ανταγωνισμού ανακοίνωσε σήμερα ότι πέραν της επιβολής προστίμου, αποδέχτηκε τις προτεινόμενες δεσμεύσεις της Google για το κλείσιμο της υπόθεσης, οι οποίες περιλαμβάνουν την υπόσχεση της Google ότι θα καταστήσει ευκολότερο για τους ανταγωνιστές της να χρησιμοποιούν τα online διαφημιστικά της εργαλεία.

Οι υποσχέσεις της Google θα είναι είναι δεσμευτικές για τρία έτη, ανέφεραν οι αρχές.

«Έχουμε συμφωνήσει σε ένα σύνολο δεσμεύσεων που θα καταστήσει ευκολότερο για τις ιστοσελίδες να κάνουν χρήση των δεδομένων μας και να χρησιμοποιούν τα εργαλεία μας σε άλλες τεχνολογίες διαφημίσης», αναφέρει σε μια ανάρτηση σε blog η Maria Gomri, υπεύθυνη νομικών υποθέσεων της Google στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider