Ελλάδα
08-07-2021 | 16:20

Hellas Direct: Υπεγράφη η σύμβαση για δάνειο 15 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ

Newsroom
Μοιράσου το
Hellas Direct: Υπεγράφη η σύμβαση για δάνειο 15 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην υπογραφή της σύμβασης για δάνειο ύψους 15 εκατ. ευρώ προχώρησαν οι Hellas Direct με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η χρηματοδότηση χρέους – η πρώτη του είδους της που παρέχεται σε κυπριακή εταιρεία από την ΕΤΕπ – έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει την εταιρεία στην έρευνα και ανάπτυξή της, στην αύξηση των πωλήσεών της και την επέκταση της πελατειακής της βάσης, και είναι μέρος του συνόλου των €32 εκατ. που συγκέντρωσε στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης η Hellas Direct.

Η χρηματοδότηση των €15 εκατ. από την ΕΤΕπ, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη στήριξη προς χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στην Κύπρο μέχρι σήμερα, συμφωνήθηκε επίσημα από τους Αλέξη Πανταζή και Αιμίλιο Μάρκου, Εκτελεστικούς Διευθυντές της Hellas Direct και τη Lilyana Pavlova, Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ αρμόδια για την Κύπρο, σε διαδικτυακή τελετή την Πέμπτη 8 Ιουλίου.

«Είμαστε πραγματικά περήφανοι που η Hellas Direct είναι η πρώτη κυπριακή εταιρεία που υποστηρίζεται από μέσω χρηματοδότησης επιχειρηματικού χρέους από την ΕΤΕπ. Η επένδυση της τράπεζας σημαίνει πολλά για εμάς, καθώς ετοιμαζόμαστε να επεκτείνουμε το επιχειρηματικό μας μοντέλο εκτός συνόρων και να ακολουθήσουμε μία πιο επιθετική στρατηγική εξαγοράς στην περιοχή», δήλωσε ο Αλέξης Πανταζής, Εκτελεστικός Διευθυντής της Hellas Direct.

«Είναι μια υπέροχη στιγμή για την Hellas Direct. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μας υποστηρίζει η ΕΤΕπ, ένα από τα κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον κόσμο. Η υποστήριξη και η τεχνογνωσία τους θα μας επιτρέψουν να αυξήσουμε το μερίδιο αγοράς μας, να βελτιστοποιήσουμε τις υπηρεσίες μας και να επιδιώξουμε τους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς μας στόχους. Έρχονται πολλά στο μέλλον!», σχολίασε ο Αιμίλιος Μάρκου, Εκτελεστικός Διευθυντής της Hellas Direct.

«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων παραμένει δεσμευμένη στη στήριξη επενδύσεων καινοτομίας και την ανάπτυξη επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας. Η ΕΤΕπ είναι στην ευχάριστη θέση να προσφέρει στήριξη 15 εκ. ευρώ για την ενίσχυση της ανάπτυξης με όχημα την καινοτόμο ψηφιοποίηση, από την Hellas Direct, την κορυφαία ασφαλιστική εταιρία στην ευρύτερη περιοχή – τη μεγαλύτερη στήριξη που έχουμε παράσχει ποτέ σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στην Κύπρο. Η νέα αυτή επένδυση θα επεκτείνει την παροχή τεχνολογικά καινοτόμων ασφαλιστικών υπηρεσιών σε ολόκληρη την περιοχή και θα προσαρμόσει τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στη μετα-κόβιντ εποχή», δήλωσε η Lilyana Pavlova, Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ αρμόδια για την Κύπρο.

Η ΕΤΕπ προστίθεται σε μία μακρά λίστα κορυφαίων επενδυτών που στηρίζουν την Hellas Direct, όπως η Portag3, ο IFC (μέλος μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας), η Endeavor Catalyst και γνωστά οικογενειακά γραφεία (family offices), συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Jon Moulton και Lord O’Neill.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.