Νέα μήνυση κατά της Google για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα μήνυση κατά της Google για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας
Μήνυση κατά της Google, για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, κατέθεσαν γενικοί εισαγγελείς σε 36 πολιτείες και την Περιφέρεια της Κολούμπια.

Μήνυση κατά της Google, για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, κατέθεσαν γενικοί εισαγγελείς σε 36 πολιτείες και την Περιφέρεια της Κολούμπια.

Η αγωγή, που δημοσίευσε πρώτο το Bloomberg News, βασίζεται σε παράπονα από προγραμματιστές εφαρμογών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Google χρησιμοποιεί το κατάστημα εφαρμογών της, το Play Store, σε κινητές συσκευές Android. Η Epic Games, η οποία έχει πάει στα δικαστήρια με την Apple για τη λειτουργία του App Store, επίσης μήνυσε τη Google στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Βόρεια Καλιφόρνια πέρυσι. Αυτή η αγωγή αναμένεται να δικαστεί το 2022, ενώ μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται απόφαση στην υπόθεση Epic-Apple.

Οι τωρινές αγωγές εστιάζουν στην απαίτηση της Google κάποιες εφαρμογές να χρησιμοποιούν τα εργαλεία πληρωμής της εταιρείας για την πώληση συνδρομών και περιεχομένου καθώς και να καταβάλλουν στη Google έως και το 30% των πωλήσεων. Αυτό οδήγησε κατασκευαστές εφαρμογών, όπως η Spotify Technology και η Match Group να κατηγορήσουν την Google, καθώς και την Apple, ότι είναι αντιανταγωνιστικές καθώς απαιτούν υποχρεωτική κατανομής εσόδων.

«Για να συλλέξει και να διατηρήσει αυτήν την υπερβολική προμήθεια, η Google χρησιμοποίησε αντιανταγωνιστικές τακτικές για να μειώσει και να αποθαρρύνει τον ανταγωνισμό στη διανομή εφαρμογών Android», σύμφωνα με την καταγγελία, που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Βόρεια Καλιφόρνια.

Από την πλευρά του ο ανώτερος διευθυντής δημόσιας πολιτικής της Google, Wilson White, σε μια ανάρτηση ιστολογίου δήλωσε ότι ήταν «περίεργο το γεγονός ότι μια ομάδα γενικών εισαγγελέων επέλεξε να υποβάλει αγωγή εναντίον ενός συστήματος που παρέχει περισσότερη διαφάνεια και επιλογή από άλλους. Αυτή η καταγγελία μιμείται μια παρόμοια αγωγή που υπέβαλε η Epic Games, η οποία επωφελήθηκε από το Android διανέμοντας την εφαρμογή Fortnite εκτός του Google Play».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider