Visa: Πάνω από 1 δισ. δολάρια δαπανήθηκαν σε αγορές μέσω των crypto-cards της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Visa: Πάνω από 1 δισ. δολάρια δαπανήθηκαν σε αγορές μέσω των crypto-cards της
Συγκριτικά, οι παρόμοιες δαπάνες του 2019 και 2020 ήταν μόνο ένα μικρό κλάσμα αυτού του ποσού, αν και ο γίγαντας στον χώρο των πληρωμών δεν δημοσίευσε ακριβείς αριθμούς.

Η Visa δήλωσε την Τετάρτη ότι περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα δαπανήθηκαν από καταναλωτές παγκοσμίως σε αγαθά και υπηρεσίες μέσω των συνδεδεμένων με crypto καρτών τους τους πρώτους έξι μήνες του έτους.

Συγκριτικά, οι παρόμοιες δαπάνες του 2019 και 2020 ήταν μόνο ένα μικρό κλάσμα αυτού του ποσού, αν και ο γίγαντας στον χώρο των πληρωμών δεν δημοσίευσε ακριβείς αριθμούς.

«Κάνουμε πολλά για να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα που κάνει τα κρυπτονομίσματα πιο χρηστικά και ολοένα περισσότερο σαν οποιοδήποτε άλλο νόμισμα», δήλωσε στο CNBC ο CFO της Visa Βάσαντ Πράμπου. «Οι άνθρωποι διερευνούν τρόπους με τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για πράγματα για τα οποία θα χρησιμοποιούσαν κανονικά νομίσματα», πρόσθεσε. «Υπάρχουν πολλά ζητήματα όπως η μεταβλητότητα κ.λ.π, αλλά αυτό επαφίεται στους κατόχους κρυπτονομισμάτων να διαχειρίζονται και να παρακολουθούν».

Σε άνοδο crypto και fintech

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ανταγωνιστικής Mastercard, το 93% των καταναλωτών της Βόρειας Αμερικής σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν crypto ή άλλη αναδυόμενη τεχνολογία πληρωμών, όπως βιομετρικά στοιχεία, ανέπαφα συστήματα ή QR κωδικούς, τον επόμενο χρόνο. Η μελέτη έδειξε επίσης ότι το 75% των millennials θα χρησιμοποιούσαν κρυπτονομίσματα εάν το καταλάβαιναν καλύτερα.

«Βλέπουμε μεγάλο όγκο ανθρώπων που αγοράζουν κρυπτονομίσματα σε αυτά τα διάφορα ρυθμιζόμενα ανταλλακτήρια και όπως βλέπουμε η τάση συνεχίζεται», δήλωσε ο Πράμπου.

Αυτό το καλοκαίρι, η Mastercard θα λανσάρει την κάρτα για ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων, Gemini, που δημιουργήθηκε από τους δισεκατομμυριούχους Κάμερον και Τάιλερ Γουίνκλβος. Η κάρτα θα επιτρέπει στους καταναλωτές να κερδίζουν crypto ως ανταμοιβή. Ωστόσο, δεν θα επιτρέπεται στους κατόχους καρτών να έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό τους πορτοφόλι στον ιστότοπο.

Η Visa ανακοίνωσε επίσης την Τετάρτη ότι η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων FTX, θα προστεθεί στο Πρόγραμμα Fintech Fast Track, που επικεντρώνεται εν μέρει στο να καταστήσει τα κρυπτονομίσματα πιο πρακτικά για καταναλωτικές και επιχειρηματικές δαπάνες.

Η Circle, BlockFi και Coinbase, που εισηχθησαν τον Απρίλιο στο Nasdaq, είναι συνεργάτες της Visa που επιτρέπουν στους κατόχους καρτών να συναλλάσονται με κρυπτονομίσματα με περισσότερους από 70 εκατομμύρια εμπόρους παγκοσμίως. Η Visa εκτιμά ότι κάρτες συνδεδεμένες με κρυπτονομίσματα και άλλες εν εξελίξει πληρωμές, συμπεριλαμβανομένων των βιομετρικών στοιχείων και του κώδικα QR, έχουν τη δυνατότητα να φέρουν αναταράξεις στα 18 τρισεκατομμύρια δολάρια που δαπανώνται κάθε χρόνο με μετρητά και επιταγές παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider