Τράπεζες
05-07-2021 | 09:35

Moody's: Credit positive η ΑΜΚ για την Alpha Bank

Newsroom
Μοιράσου το
Moody's: Credit positive η ΑΜΚ για την Alpha Bank
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ της Alpha Bank ύψους 800 εκατ. ευρώ, με τον οίκο Moody's να θεωρεί πως είναι credit positive για τον όμιλο καθώς θα βελτιώσει τα επίπεδα κερδοφορίας, φερεγγυότητας αλλά και την ποιότητα των assets.

Όπως επισημαίνει ο αμερικανικός οίκος, η ισχυρότερη κεφαλαιακή βάση θα επιτρέψει στην τράπεζα να αυξήσει τα σταθμισμένα περιουσιακά στοιχεία της μέσω νέου δανεισμού έως και 10 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2024, εκμεταλλευόμενη και τη δυναμική οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, όπου έχει παρουσία. Άλλωστε, η Ελλάδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους αποδέκτες των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης - με περίπου 31 δισ. ευρώ (16,8% του ΑΕΠ).

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Moody's η Alpha Bank είναι μία από τις τέσσερις κορυφαίες τράπεζες στην Ελλάδα, με τον οίκο να αναμένει να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη και την ροή αυτώ των κεφαλαίων του RRF και να ανταποκριθεί στην αναμενόμενα υψηλή ζήτηση δανείων, η οποία θα την βοηθήσει να επιτύχει απόδοση ιδίων κεφαλαίων κοντά στο 10% έως το τέλος του 2024 από 1,6% το 2020.

Σύμφωνα με τη Moody's, η αύξηση κεφαλαίου τοποθετεί την τράπεζα καλά για να αποκομίσει τα οφέλη του του RRF, υποστηρίζοντας τα βασικά κέρδη της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.