Τράπεζες
30-06-2021 | 19:04

Alpha Bank: Στο 1 ευρώ ανά μετοχή η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών από την ΑΜΚ – Υπερκάλυψη άνω των 2 φορών στο book building

Νένα Μαλλιάρα
Μοιράσου το
Alpha Bank: Στο 1 ευρώ ανά μετοχή η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών από την ΑΜΚ – Υπερκάλυψη άνω των 2 φορών στο book building
live updates: Ανανεώθηκε πριν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 1/7 00:10

Τις ανακοινώσεις για τα τελικά στοιχεία της κατανομής των νέων μετοχών που προέκυψαν μετά την ΑΜΚ που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, θα κάνει σήμερα η Alpha Bank. Παράλληλα, αναμένεται και ανακοίνωση από το ΤΧΣ για τη συμμετοχή του στην ΑΜΚ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει περιοριστεί περίπου στο 9% από 10,94%. 

Η  τελική τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών της Alpha Bank καθορίστηκε το 1 ευρώ ανά μετοχή και εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας που συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης.

Η προσφορά νέων κοινών ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου, άυλων μετοχών, συνολικής αξίας 800 εκατ. ευρώ, οι οποίες διατέθηκαν από τις 28/6/2021 έως τις 30/6/2021, ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης. Το βιβλίο στο εξωτερικό υπερκαλύφθηκε τουλάχιστον 2 φορές, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των νυν μετόχων της Τράπεζας αλλά και νέων επενδυτών που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο αναπτυξιακό σχέδιο της Alpha Bank. Αντίστοιχα υψηλό ενδιαφέρον καταγράφηκε και στην Δημόσια Προσφορά στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας την ευρεία μετοχική βάση της Τράπεζας.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα Πέμπτη. 

H τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, με οριακό discount από την τιμή στην αγορά, και το πολύ υψηλό ενδιαφέρον των υφιστάμενων μετόχων αλλά και νέων επενδυτών, υπογραμμίζει την ορθότητα της στρατηγικής της Τράπεζας αλλά και το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας για την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές κερδοφορίας της Alpha Bank.

Υπενθυμίζεται ότι η προσφορά των νέων μετοχών έγινε:

(α) σε επενδυτές λιανικής και σε ειδικούς επενδυτές στο πλαίσιο δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα (η «Δημόσια Προσφορά») και

(β) σε ειδικούς, σε θεσμικούς και σε άλλους επιλέξιμους επενδυτές (συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ»), μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με τη διαδικασία διεθνούς βιβλίου προσφορών εκτός Ελλάδας.

Με βάση τα αποτελέσματα της διαδικασίας του Βιβλίου Προσφορών και κατόπιν εισήγησης των Γενικών Συντονιστών και Διαχειριστών του Βιβλίου Προσφορών (Goldman Sachs Europe SE και J.P. Morgan AG), η τελική τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών αναμένεται σε (1) ένα ευρώ / Νέα Μετοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alpha Bank: Κλείνει σήμερα η ΑΜΚ – «Double score» ήδη στο βιβλίο προσφορών από τους ξένους επενδυτές