Alpha Bank: Κλείνει σήμερα η ΑΜΚ – «Double score» ήδη στο βιβλίο προσφορών από τους ξένους επενδυτές

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alpha Bank: Κλείνει σήμερα η ΑΜΚ – «Double score» ήδη στο βιβλίο προσφορών από τους ξένους επενδυτές
Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, μέχρι χθες το βράδυ στο book building είχαν συγκεντρωθεί κεφάλαια κοντά στο 1,3 δισ. ευρώ.

Double score στο βιβλίο προσφορών για τους επενδυτές του εξωτερικού έχει «γράψει» από χθες η Alpha Bank, υπερκαλύπτοντας το 80% της ΑΜΚ των 800 εκατ. ευρώ που θα κατανεμηθεί στην ιδιωτική τοποθέτηση. Το βιβλίο προσφορών, μαζί και η δημόσια προσφορά για τους εγχώριους επενδυτές, κλείνουν σήμερα στις 4 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, μέχρι χθες το βράδυ στο book building είχαν συγκεντρωθεί κεφάλαια κοντά στο 1,3 δισ. ευρώ (έναντι κεφαλαίων 640 εκατ. ευρώ που ζητούνται αναλογικά βάσει της κατανομής στο εξωτερικό), με κάλυψη σε τιμή πάνω από το 1 ευρώ. Και αυτό, χωρίς ακόμη να έχουν μπει στην ΑΜΚ διεθνείς επενδυτές που έχουν δεσμευτεί να συμμετάσχουν και πρόκειται να το πράξουν σήμερα σε strike price. Σήμερα, τελευταία ημέρα της Συνδυασμένης Προσφοράς αναμένεται να ενταθεί και η κινητικότητα στο σκέλος της δημόσιας προσφοράς για τους επενδυτές του εσωτερικού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το 20% του ποσοστού που τους αναλογεί δεν είχε καλυφθεί μέχρι χθες, αλλά αυτό αναμένεται να γίνει σήμερα.

Με το σημερινό κλείσιμο της ΑΜΚ αναμένεται να επιβεβαιωθούν και οι πληροφορίες για τη μείωση του ποσοστού του ΤΧΣ στο 9% από 10,94%.

Υπενθυμίζεται ότι για την ΑΜΚ της Alpha Bank δεν είχε καθοριστεί εύρος τιμών, παρά μόνο ανώτατη τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα στο 1,20 ευρώ. Μία εικόνα για την τιμή στην οποία θα κλείσει η αύξηση κεφαλαίου αναμένεται αργά σήμερα, ενώ αύριο 1η Ιουλίου θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας για να επικυρώσει την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών και να καθορίσει τον επιμερισμό των νέων μετοχών της Συνδυασμένης Προσφοράς μεταξύ δημόσιας προσφοράς και ιδιωτικής τοποθέτησης. Σημειώνεται ότι η κατανομή νέων μετοχών στο ΤΧΣ θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ιδιωτικής τοποθέτησης, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Financial Holdings θα εφαρμόσει τα ίδια κριτήρια στη συμμετοχή του ΤΧΣ, όπως και σε κάθε άλλο υφιστάμενο μέτοχο που συμμετέχει στη Συνδυασμένη Προσφορά.

Η αναλυτική ανακοίνωση για την έκβαση της δημόσιας προσφοράς θα ακολουθήσει στις 6 Ιουλίου. Η έγκριση από την αρμόδια επιτροπή του Χ.Α. της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών, όπως και η ανακοίνωση για την έναρξη της διαπραγμάτευσής τους θα γίνει στις 9 Ιουλίου, ενώ η έναρξη της διαπραγμάτευσή τους αναμένεται στις 13 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider