Τρ. Πειραιώς: Νέα εθελούσια ανακοινώνει σήμερα, τι προβλέπει – Πριμ εξόδου για ταμίες

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρ. Πειραιώς: Νέα εθελούσια ανακοινώνει σήμερα, τι προβλέπει – Πριμ εξόδου για ταμίες
Το πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης δεν στοχεύει σε συγκεκριμένο ηλικιακό target group και αξιολογεί περισσότερο την προϋπηρεσία που έχει ο εργαζόμενος στην τράπεζα

Ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που για πρώτη φορά κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους ταμίες των τραπεζικών καταστημάτων, σηματοδοτώντας τις επιπτώσεις της επέλασης της ψηφιοποίησης στη συγκεκριμένη θέση απασχόλησης, ανακοινώνει σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του insider.gr, το πρόγραμμα στοχεύει στην οικειοθελή αποχώρηση 1.000 εργαζομένων και θα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου. Οι εργαζόμενοι που θα πατήσουν το κουμπί της εξόδου μέχρι και τις 12 Ιουλίου θα πριμοδοτηθούν με επιπλέον 5% στο ποσό της αποζημίωσής τους.

Προσαύξηση 20% στην αναλογούσα αποζημίωση θα λάβουν όλοι οι εργαζόμενοι στο δίκτυο της Τράπεζας. Ειδικά δε στα καταστήματα που πρόκειται να κλείσουν (πρόκειται για 63 καταστήματα σε όλη την επικράτεια), πέραν της προσαύξησης του 20% θα δοθούν επιπλέον τρεις μηνιαίοι μισθοί. Το μπόνους των επιπλέον 3 μισθών θα έχουν οι εργαζόμενοι σε θέση ταμία σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων.

Ένας μισθός επιπλέον θα δοθεί σε εργαζόμενους που έχουν οικογένειες με ανήλικα τέκνα.

Το πρόγραμμα εθελουσίας που θα ανακοινώσει η Τράπεζα Πειραιώς προβλέπει πλαφόν αποζημίωσης 180.000 ευρώ. Σε μια συγκεκριμένη, ωστόσο κατηγορία εργαζομένων, αυτών που είναι άνω των 50 ετών και θα επιλέξουν την επιλογή sabbatical διάρκειας 5 ετών που θα προσφέρει η Τράπεζα, δίνεται ως κίνητρο αυξημένο πλαφόν αποζημίωσης κατά την έξοδο στις 200.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης δεν στοχεύει, πάντως, σε συγκεκριμένο ηλικιακό target group και αξιολογεί περισσότερο την προϋπηρεσία που έχει ο εργαζόμενος στην Τράπεζα. Στο πλαίσιο αυτό, για τους εργαζόμενους με προϋπηρεσία έως 10 χρόνια στην Τράπεζα προβλέπεται προσαύξηση 8% στην αποζημίωσή τους, για τους εργαζόμενους με προϋπηρεσία 10 – 20 ετών προσαύξηση 10% και για τους εργαζόμενους με περισσότερα έτη εργασίας στην Τράπεζα προσαύξηση 12%.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς είχε υλοποιήσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στα τέλη του περασμένου έτους (είχε εξαγγελθεί τον Νοέμβριο) στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 900 εργαζόμενοι. Στο πρόγραμμα αυτό η Τράπεζα είχε αυξήσει την εφάπαξ αποζημίωση για την οικειοθελή αποχώρηση των εργαζομένων της κατά 20.000 ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα εθελουσίας που είχε εφαρμόσει, καθορίζοντάς το σε 180.000 ευρώ. Το ποσό αυτό διατηρείται ως πλαφόν και στο τρέχον πρόγραμμα, με την εξαίρεση των ηλικίας άνω των 50 ετών που θα πάρουν αναγκαστική πενταετή άδεια (με κάλυψη των ενσήμων τους και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης).

Με την εθελούσια του τέλους του 2020 οι δαπάνες προσωπικού της Τράπεζας Πειραιώς μειώθηκαν κατά 9% σε ετήσια βάση στα 97 εκατ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκε στα αποτελέσματα α΄ τριμήνου 2021.

Στα τέλη του 2020, το δίκτυο της Τράπεζας Πειραιώς αριθμούσε 484 καταστήματα και σύνολο 9.593 εργαζομένων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider