Ισπανία: Νεκρός ο δημιουργός του antivirus Τζον ΜακΆφι, πριν την έκδοση του στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισπανία: Νεκρός ο δημιουργός του antivirus Τζον ΜακΆφι, πριν την έκδοση του στις ΗΠΑ
«Η δικαστική επιτροπή μετέβη στο σωφρονιστικό κέντρο και ερευνά τα αίτια του θανάτου. Όλα δείχνουν ότι ενδέχεται να πρόκειται για αυτοκτονία» αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ισπανίας.

Ο δημιουργός του γνωστού antivirus Τζον ΜακΆφι βρέθηκε νεκρός στο κελί της φυλακής όπου κρατούνταν, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, λίγο πριν την έκδοση του στις ΗΠΑ όπου αντιμετώπιζε κατηγορίες για φορολογικά εγκλήματα.

Την είδηση του θανάτου του 75χρονου Αμερικανού μετέδωσε η εφημερίδα El Mundo.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Καταλονίας επιβεβαίωσε τον θάνατο του 75χρονου ΜακΆφι. Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και νοσηλευτικό προσωπικό της φυλακής προσπάθησαν να του κάνουν ανάνηψη, όμως χωρίς επιτυχία.

«Η δικαστική επιτροπή μετέβη στο σωφρονιστικό κέντρο και ερευνά τα αίτια του θανάτου. Όλα δείχνουν ότι ενδέχεται να πρόκειται για αυτοκτονία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η αμερικανική δικαιοσύνη απήγγειλε εξάλλου σε βάρος του επιχειρηματία τον Μάρτιο κατηγορία για την προώθηση μεταξύ των οπαδών του στο Twitter αρκετών επιχειρήσεων που συνδέονται με τα κρυπτονομίσματα χωρίς να τους πει ότι πιθανόν θα αντλούσε από αυτές μεγάλα ποσά.

Ο Τζον ΜακΆφι είχε μονοπωλήσει τα πρωτοσέλιδα το 2012 όταν ο γείτονάς του στο Μπελίζ, μικρή χώρα της κεντρικής Αμερικής, δολοφονήθηκε μυστηριωδώς, ένα έγκλημα που δεν έχει εξιχνιαστεί μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider