Η ΕΚΤ πιέζει την Deutsche Bank να βρει γρήγορα επόμενο Πρόεδρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΕΚΤ πιέζει την Deutsche Bank να βρει γρήγορα επόμενο Πρόεδρο
Η ΕΚΤ φέρεται να ζήτησε από την Deutsche Bank αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες να βρει νέο Πρόεδρο στη θέση του Paul Achleitner καθώς η λήξη της θητείας του πλησιάζει, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Η ΕΚΤ φέρεται να ζήτησε από την Deutsche Bank αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες να βρει νέο Πρόεδρο στη θέση του Paul Achleitner καθώς η λήξη της θητείας του πλησιάζει, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Ο Achleitner αναμένεται να αποχωρήσει τον προσεχή Μάιο μετά από 10 δύσκολα χρόνια στη θέση αυτή που περιλάμβαναν δύο αλλαγές διευθύνοντος συμβούλου, ζημιές δισεκατομμυρίων και τεράστια πρόστιμα.

Ο 64χρονος έχει επιβιώσει από τρεις ψηφοφορίες των μετόχων με αντικείμενο την απομάκρυνσή του αλλά ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει το επόμενο έτος.

Με λιγότερο από έναν χρόνο να απομένει, η ΕΚΤ αναμένει ακόμη από την Deutsche να ορίσει τον διάδοχο και τελευταία έχει ενισχύσει τις πιέσεις προς τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας και τον Πρόεδρο της, σημείωσαν οι πηγές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider