Σε ΤΕΡΝΑ-ΘΕΜΕΛΗ η επέκταση του αμαξοστασίου ΤΡΑΜ στο Ελληνικό

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ΤΕΡΝΑ-ΘΕΜΕΛΗ η επέκταση του αμαξοστασίου ΤΡΑΜ στο Ελληνικό
Η κοινοπραξία αναδείχτηκε τελικά προσωρινός ανάδοχος στον διαγωνισμό, ύψους 18 εκατ. ευρώ, της Αττικό Μετρό.

Στην κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ-ΘΕΜΕΛΗ κατέληξε τελικά ο διαγωνισμός της Αττικό Μετρό για την επέκταση του αμαξοστασίου ΤΡΑΜ στο Ελληνικό, ύψους περίπου 18 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός αφορούσε στην επέκταση του αμαξοστασίου του Τραμ στο Ελληνικό, έργο το οποίο θα αυξήσει τη χωρητικότητα του αμαξοστασίου για να μπορούν να σταθμεύουν τα 25 νέα Τραμ της Alstom.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικό Μετρό που συνεδρίασε στις 27/05, αφού έλαβε υπόψη: (i) την εισήγηση της Επιτροπής Διαγωνισμού, (ii) την απόφαση του Δ.Σ. της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. με την οποία εγκρίθηκαν η διεξαγωγή και τα τεύχη του Διαγωνισμού. (iii) το 1ο Πρακτικό της Επιτροπής του Διαγωνισμού, με τα Παραρτήματά του (1, 2,3). (iv) τη διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε, αποφάσισε ομόφωνα την επικύρωση του αποτελέσματος του Διαγωνισμού, «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΡΑΜ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, RFP-360/19» και την ανάδειξη ως προσωρινού αναδόχου την ένωση οικονομικών φορέων «ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε.» καθώς η προσφορά της είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάση τιμής, σύμφωνα με το 1ο Πρακτικό Ελέγχου και Αξιολόγησης, με τα Παραρτήματά του, της Επιτροπής του Διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι προ περίπου τριών μηνών, στην τότε σχετική διαδικασία, η εταιρεία «Ομάδα Κατασκευών», την οποία ίσως κάποιοι να θυμούνται για την παρουσία της σε διαγωνισμούς με το γκρουπ Τοξότης συμφερόντων οικογένειας Καλογρίτσα, φέρονταν να είχε υποβάλει την υψηλότερη έκπτωση κάπου στο 43%, όταν τα υπόλοιπα σχήματα προσέφεραν έκπτωση 9% έως 17%. Ειδικότερα, στον διαγωνισμό είχαν δώσει επίσης το παρών το γκρουπ ΤΕΡΝΑ-ΘΕΜΕΛΗ, με έκπτωση κάπου στο 17,2%, η ΑΒΑΞ με έκπτωση περίπου 11% και η Intrakat με έκπτωση 9%.

Μάλιστα, τότε είχε κάνει εντύπωση η μεγάλη διαφορά μεταξύ της μειοδότριας εταιρείας και των υπολοίπων σχημάτων, ενώ από την πρώτη στιγμή είχε γίνει λόγος από ανθρώπους της αγοράς ότι πρέπει να περιμένουμε την εξέταση των φακέλων ώστε να αποδειχθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις, άρα και την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου, ενώ θα ακολουθήσει η αποστολή της σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο διαγωνισμός είχε πάρει κάμποσες παρατάσεις, ενώ το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. «Αττική» του Ε.Σ.Π.Α. 2014 – 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider