Fitpal: Η ελληνική startup που επαναπροσδιορίζει το fitness & wellness

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fitpal: Η ελληνική startup που επαναπροσδιορίζει το fitness & wellness Συνέντευξη
Οι ιδρυτές της Fitpal, Χρήστος Διαμαντής και Κωνσταντίνος Βασάλος, μιλούν στο insider.gr για την πρώτη ελληνική online πλατφόρμα που προσεγγίζει ολιστικά τις έννοιες του fitness & wellness.

Στόχο να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που γυμναζόμαστε αλλά και τις διατροφικές μας συνήθειες σε μια εποχή που η υγεία και η ευεξία έχει έρθει, με διαφορά, σε πρώτο πλάνο, έχει βάλει η Fitpal, η ελληνική startup, η οποία αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς προσθέτοντας όλο και περισσότερους χρήστες στην πελατειακή της βάση.

Η Fitpal η οποία αποτέλεσε το όραμα των Χρήστου Διαμαντή και του Κωνσταντίνου Βασάλου δημιουργήθηκε πριν από την πανδημία, αναδιαμορφώθηκε όμως και εμπλουτίστηκε μετά από αυτή, ώστε να καλύπτει όλες τις νέες ανάγκες που γέννησε η υγειονομική κρίση, όπως επισημαίνουν οι ιδρυτές της σε συνέντευξή τους στο insider.gr.

«Στη Fitpal αντανακλάται το όραμα τόσο το δικό μου, όσο και του Κωνσταντίνου, να βοηθήσουμε δηλαδή τους ανθρώπους να αναδείξουν την καλύτερη πτυχή του εαυτού τους. Προς αυτή την κατεύθυνση, παρέχουμε πλήρως εξατομικευμένες διατροφικές & προπονητικές λύσεις, τοποθετώντας πάντοτε στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας τις ανάγκες των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται. Αναμφίβολα, η έκρηξη της πανδημίας επέφερε ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητα επηρεάζοντας σημαντικά τους τρόπους γυμναστικής, αλλά και τις διατροφικές μας συνήθειες. Για εμάς, στη Fitpal όμως, η δραστική αλλαγή των δεδομένων στο χώρο του fitness, λειτούργησε πιο πολύ ως ένα επιπλέον κίνητρο, παρά ως ανασταλτικός παράγοντας, ώστε να αγκαλιάσουμε τις νέες αναδυόμενες ανάγκες των ανθρώπων που θέλουν να υιοθετήσουν ένα healthy way of living» αναφέρει χαρακτηριστικά ο CEO και co-founder της Fitpal, Χρήστος Διαμαντής, δηλώνοντας ιδιαίτερα περήφανος για την ομάδα του Fitpal που κινητοποιήθηκε άμεσα ενισχύοντας το tech aspect και προσαρμόζοντας αποτελεσματικά το business model της επιχείρησης στη νέα συνθήκη πραγμάτων, παρά την άνευ προηγουμένου κομβική & απαιτητική περίοδο που προηγήθηκε.

Με τα βήματα που έγιναν εν μέσω πανδημίας η Fitpal κατάφερε να «αποτελεί σήμερα την πρώτη ελληνική online πλατφόρμα που προσεγγίζει τις έννοιες του fitness & wellness ολοκληρωτικά» όπως επισημαίνει ο fitness expert και co-founder, Κωνσταντίνος Βασάλος, κι αυτό γιατί, όπως εξηγεί, η Fitpal «δεν περιορίζεται αποκλειστικά στην παροχή πλάνων γυμναστικής & διατροφής». «Μέσω της 360ο προσέγγισής μας, αποσκοπούμε να εμφυσήσουμε στους ανθρώπους τις αξίες της ευεξίας, της άθλησης και υγιεινούς διατροφής με τις οποίες μπορούν να πορευτούν μια ζωή. Είμαστε εδώ δηλαδή για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αλλάξουν την καθημερινότητά τους προς το καλύτερο».

Οι υπηρεσίες της Fitpal περιλαμβάνουν σήμερα personal training, προπονητικό πλάνο και διατροφικό πλάνο. Στην περίπτωση του Personal training, όπως σημειώνει ο κ. Βασάλος, «συνεργαζόμαστε με πιστοποιημένους, προσεκτικά επιλεγμένους, έμπειρους γυμναστές τους οποίους μπορεί να βρει κανείς στο site μας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Στο προφίλ κάθε γυμναστή περιλαμβάνονται αναλυτικά το βιογραφικό του, το γενικότερο υπόβαθρό του στο χώρο του fitness, καθώς και reviews. Πιστεύουμε στη διαφάνεια και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό experience στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται. Διαλέγοντας λοιπόν τον fitness expert που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου, μπορείς να επιλέξεις αν θέλεις ατομικό, ομαδικό μάθημα, στο χώρο σου, σε εξωτερικό χώρο, στο χώρο του instructor ή και online και άμεσα ο fitness expert σου απαντά για τη διαθεσιμότητά του».

Το Προπονητικό πλάνο αφορά όσους «προτιμούν να προπονούνται μόνοι τους, αλλά παράλληλα νιώθουν ότι έχουν την ανάγκη κάποιου επαγγελματία να τους καθοδηγεί, διαθέτουμε in-house fitness experts. Δημιουργούμε δηλαδή tailor-made προγράμματα τα οποία περιλαμβάνουν videos για την εκτέλεση της κάθε άσκησης, χρόνους διαλείμματος, επαναλήψεις και γενικότερα ό,τι απαιτείται για να καλυφθούν οι εκάστοτε ανάγκες. Το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να διαλέξει το προπονητικό πακέτο που ταιριάζει καλύτερα στους στόχους του. Από ‘κει και πέρα η ομάδα της Fitpal επικοινωνεί άμεσα μαζί σου και διαμορφώνουμε μαζί το προπονητικό σου πλάνο. Κάθε εβδομάδα επικοινωνείς με την ομάδα μας και αναλόγως με το feedback και την πρόοδο των στόχων σου, δημιουργούμε το νέο προπονητικό πλάνο της εβδομάδας σου. Σε δεύτερο χρόνο σχεδιάζουμε να μπορείς να κάνεις track την πρόοδό σου σε μορφή ημερολογίου μέσα από το application της Fitpal».

Τέλος, στο διατροφικό πλάνο, το οποίο συμπληρώνει την ολιστική προσέγγιση της υπηρεσίας, «σχεδιάζουμε πλήρως εξατομικευμένα διατροφικά πλάνα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται. Αφού κάποιος διαλέξει μέσα από την πλατφόρμα της Fitpal το πακέτο που τον ικανοποιεί καλύτερα, μέσα σε χρονικό διάστημα μιας εργάσιμης ημέρας θα επικοινωνήσει μαζί του η καταρτισμένη ομάδα διατροφολόγων που διαθέτουμε in-house. Η ομάδα μας διαμορφώνει το διατροφικό σου πλάνο με βάση τις ανάγκες και τους στόχους σου και έπειτα έρχεστε σε προκαθορισμένη εβδομαδιαία επικοινωνία ώστε να παρακολουθείτε την πρόοδο. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι πέραν της προκαθορισμένης εβδομαδιαίας επικοινωνίας, η ομάδα μας είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη για οποιαδήποτε απορία/διευκρίνιση».

Η ομάδα της Fitpal αυτή τη στιγμή απαρτίζεται από 15 άτομα με βλέψεις για περαιτέρω επέκταση του ανθρωπίνου δυναμικού της από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον κ. Διαμαντή. Όσο για την πελατειακή της βάση, ξεπερνά ήδη τα 600 άτομα, μερικά εκ των οποίων είναι μάλιστα Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και «επιλέγουν online μαθήματα με τους fitness experts μας» όπως συμπληρώνει ο κ. Βασάλος. «Κύριο μέλημά μας είναι να εξελισσόμαστε συνεχώς, να συμβαδίζουμε με τις τάσεις της αγοράς και να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των πελατών μας. Για να συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε στο χώρο του FitTech καλούμαστε να κρατάμε τις υπηρεσίες μας στα υψηλότερα standards προσεγγίζοντας top-talent και ανθρώπους με την όρεξη και τον ενθουσιασμό να παράγουν υψηλή αξία μέσα από ομαδική συνεργασία. Στη Fitpal πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα πιο successful business stories οφείλονται στις ομάδες που κρύβονται από πίσω» επισημαίνει ο κ. Διαμαντής.

Η ανάπτυξή της ωστόσο δεν περιορίζεται στην αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού. Πρόσφατα η Fitpal εγκαινίασε μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία η οποία «μένει κοντά στις ανάγκες της αγοράς και αξιοποιεί όση βοήθεια μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία. Ο λόγος για τα Fitpal Meals, τα οποία σύμφωνα με τον κ. Διαμαντή δημιουργήθηκαν με σκοπό να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους να επιτύχουν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά τους στόχους τους. «Γνωρίζουμε ότι πολλοί από τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται αν και ακολουθούν πιστά το προπονητικό & διατροφικό τους πλάνο, εξαιτίας των ταχύτατων ρυθμών ζωής και του φόρτου εργασίας δεν έχουν το χρόνο να προετοιμάσουν πάντα το κατάλληλο γεύμα. Γι' αυτό μέσα από τη νέα υπηρεσία που συστήνουμε στο κοινό μας, τα Fitpal meals, θα μπορεί κανείς μέσα σε 3’ να διαμορφώσει το γεύμα του προσαρμόζοντάς το στις ανάγκες του (π.χ. συγκεκριμένα γραμμάρια για κάθε βασικό συστατικό του γεύματος, τρόπος ψησίματος) και να το υποδεχθεί στο χώρο του. Θα μπορεί δηλαδή κάποιος να παραγγείλει ένα γεύμα κομμένο & ραμμένο ακριβώς στις ανάγκες του συμπληρώνοντας ιδανικά το προπονητικό και διατροφικό του πλάνο».

Στα άμεσα πλάνα της περιλαμβάνεται και το λανσάρισμα του Fitpal app. «Έχοντας πάντα τον τεχνολογικό παράγοντα στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας, θέλουμε να προσφέρουμε στο κοινό μας ένα app που θα κάνει ακόμη πιο διαδραστικό το fitness experience. Digital calendar με σημειώσεις & embedded chat είναι κάποια από τα features που σχεδιάζουμε σε πρώτο στάδιο. Επίσης, για να κάνουμε motivate τους ανθρώπους μας θέλουμε να κάνουμε ακόμη πιο μετρήσιμα τα αποτελέσματα βοηθώντας τους να συγκεντρώσουν δεδομένα για την απόδοσή τους μέσω wearables (θερμίδες, χρόνους κλπ).

Η εταιρεία η οποία μέχρι σήμερα βασίζεται στις δικές της δυνάμεις, σκοπεύει να αναζητήσει χρηματοδότηση στο μέλλον. «Μια ενδεχόμενη χρηματοδότηση, είναι στα πλάνα μας και είναι κάτι το οποίο πιθανώς να μας απασχολήσει κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2021», επισημαίνει ο κ. Διαμαντής.

Οι ιδρυτές της μάλιστα είναι αισιόδοξοι και προς αυτή την κατεύθυνση αφού η υπηρεσία που προσφέρει η Fitpal ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. «Οι λοιπές πλατφόρμες που εντοπίζονται στη χώρα είτε διαμορφώνουν διατροφικά πλάνα, είτε παρέχουν fitness solutions, χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη, προς το παρόν, που να έχει υιοθετήσει προσέγγιση παρόμοια με την ολοκληρωμένη πρόταση της Fitpal» επισημαίνει ο κ. Διαμαντής. «Τα στοιχεία εκείνα που μας διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό, είναι η εξατομίκευση, η ευελιξία και η συνεχής υποστήριξη. Όλες μας οι υπηρεσίες είναι tailor-made, προσαρμοσμένες στις εκάστοτε ανάγκες των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται, ενώ παρέχουμε τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ online, in-person μαθημάτων, σε ουδέτερο χώρο, στο χώρο του fitness expert ή στο χώρο σου. Επίσης, από τη στιγμή που θα επιλέξει κανείς το πακέτο που τον ικανοποιεί μπορεί να το αναδιαμορφώσει, να το ανανεώσει ή και να το διακόψει όποτε εκείνος επιθυμεί. Τέλος ο ρόλος μας δεν περιορίζεται αποκλειστικά στη διαμόρφωση του προπονητικού & διατροφικού πλάνου. Είμαστε πάντα διαθέσιμοι για να δώσουμε λύση σε οποιαδήποτε απορία γύρω από τη γυμναστική και τη διατροφή των πελατών. Μέσα από το chat στην πλατφόρμα της Fitpal η ομάδα των fitness experts, καθώς και εκείνη των διατροφολόγων, βρίσκονται πάντα στο πλευρό τους» συμπληρώνει.

Η πορεία της Fitpal προδιαγράφεται λαμπρή αφενός γιατί κατάφερε να δημιουργήσει μια ολιστική λύση για μια ανάγκη που έφερε σε πρώτο πλάνο η πανδημία κι αφετέρου γιατί τοποθετήθηκε εγκαίρως στον κλάδο του «fitness tech» που γνωρίζει ταχύτατη ανάπτυξη το τελευταίο διάστημα. Το παραπάνω επιβεβαιώνει και ο κ. Διαμαντής, τονίζοντας «ο κλάδος του FitTech αποτελεί από τους πλέον ταχύτατα αναπτυσσόμενους κλάδους. Η περίοδος σε καραντίνα έφερε νέα δεδομένα αλλάζοντας άρδην τις συνήθειές μας και επιταχύνοντας σημαντικά τις διαδικασίες για το disrupt στο χώρο του fitness. Το well-being έχει τοποθετηθεί πλέον στο επίκεντρο, καθώς η έκρηξη της πανδημίας μας ώθησε να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας και να εστιάσουμε στα πράγματα που έχουν αληθινή αξία και σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή μας. Ένα από αυτά είναι η εξασφάλιση της σωματικής & ψυχικής μας ευεξίας. Με το FitTech industry να ανθίζει ολοένα και περισσότερο, παρατηρούμε πολλές tech-enabled πλατφόρμες να κάνουν την εμφάνισή τους εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στη γυμναστική από το σπίτι, σε ασκήσεις με ελάχιστο εξοπλισμό καθώς και σε outdoor δραστηριότητες». «Εμείς, στη Fitpal, προσπαθούμε να ενσωματώσουμε στο μοντέλο μας τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και αντιλαμβανόμαστε το well-being ως το αποτέλεσμα μιας ολιστικής προσέγγισης. Συνέπεια και αφοσίωση στο προπονητικό πλάνο, σταδιακή υιοθέτηση υγιεινών προτύπων διατροφής και συνεχής υποστήριξη από τους καθ’ ύλην ειδικούς μπορούν να δράσουν ευεργετικά στην επίτευξη σωματικής & ψυχικής ευεξίας» καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider