H ΕΛΒΑΛ, μεγάλος χορηγός της καμπάνιας Ανακύκλωσης «Κάθε Κουτί Μετράει»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H ΕΛΒΑΛ, μεγάλος χορηγός της καμπάνιας Ανακύκλωσης «Κάθε Κουτί Μετράει»
Αυτή η πρωτότυπη, δυναμική εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 15 χώρες και 19 τοποθεσίες και είναι μία πρωτοβουλία του προγράμματος «Κάθε Κουτί Μετράει» (Every Can Counts).

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία για την ανακύκλωση και το περιβάλλον, που θα υπογραμμίσει τη σημασία των υπαίθριων δημόσιων χώρων και θα ενημερώσει τους πολίτες για τα οφέλη της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

Το Σάββατο 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε παραλίες και πάρκα σε πλατείες και εμπορικούς δρόμους, αγόρια και κορίτσια κουβαλώντας μεγάλα καταπράσινα σακίδια θα κατακλύσουν ολόκληρη την Ευρώπη. Η αποστολή τους; Να ενθαρρύνουν τους πολίτες να διατηρούν τους δημόσιους χώρους καθαρούς και να τους βοηθήσουν να ανακυκλώσουν τα άδεια κουτάκια αναψυκτικών και μπίρας, όπου κι αν βρίσκονται.

Αυτή η πρωτότυπη, δυναμική εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 15 χώρες και 19 τοποθεσίες και είναι μία πρωτοβουλία του προγράμματος «Κάθε Κουτί Μετράει» (Every Can Counts), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αλλά και την αύξηση της ρύπανσης που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου οι δημόσιοι χώροι έγιναν οι αποκλειστικοί χώροι συνάντησης και άθλησης.

Στην Ελλάδα, το βασικό μήνυμα της καμπάνιας θα μεταδοθεί με θετική ενέργεια μέσω των νέων που συμμετέχουν στο European Recycling Tour 2021 στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Ιουνίου μπροστά από τον Λευκό Πύργο, αλλά και στην Αθήνα, στις παραλίες και τους πεζόδρομους του Αλίμου το ίδιο Σάββατο.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να καλέσουμε τους πολίτες να συμμετάσχουν στο όραμά μας για το 100% της ανακύκλωσης των κουτιών αλουμινίου. Η ποσότητα ενέργειας που εξοικονομείται με την ανακύκλωση (95%) του αλουμινίου αντιστοιχεί σε ανάλογη μείωση εκπομπών GHG. Έτσι κάθε κουτί αλουμινίου που ανακυκλώνουμε μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε μια πραγματικά κυκλική οικονομία», δήλωσε ο Κ. Κωνσταντίνος Κατσαρός, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε., μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλουμινίου (ΕΕΑ) και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΕΑ.

Σε περσινή δημοσκόπηση του «Κάθε Κουτί Μετράει» σε όλη την Ευρώπη, ενώ το 81% των Ελλήνων ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ανακυκλώνουν συχνά ή πάντα τις συσκευασίες αναψυκτικού και μπίρας εντός σπιτιού, μόνο το 55% τις ανακυκλώνει σε εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα, το 96% των Ελλήνων θα ήθελε να δει περισσότερους κάδους ανακύκλωσης σε δημόσιους χώρους, πάρκα και παραλίες.

Από την πλευρά της ΕΛΒΑΛ, του Τομέα Έλασης Αλουμινίου της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ο Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Γιάννης Κουφοπάνος δήλωσε: «Τα κουτιά αλουμινίου ανακυκλώνονται αμέτρητες φορές και στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να κάνουν το σωστό διαχωρισμό χρησιμοποιώντας κάθε φορά το σωστό κάδο. Μικρές καθημερινές πράξεις, όπως η χωριστή διαλογή και η ανακύκλωση των απορριμμάτων μπορούν να κάνουν τη διαφορά για έναν πιο βιώσιμο πλανήτη».

Ταυτόχρονα με τις δύο ελληνικές πόλεις, δράσεις θα γίνουν στο Άμστερνταμ, την Αρντέτσε, το Βελιγράδι, το Μπρνο, το Βουκουρέστι, την Μπούντβα, το Δουβλίνο, τη Γένοβα, το Κότορ, την Κρακοβία, τη Λιουμπλιάνα, τη Μαδρίτη, το Μάντσεστερ, την Πράγα, το Σιόφοκ, τη Βιέννη και το Βρότσλαβ.

Τηρώντας τα μέτρα πρόληψης για την προστασία από τον κορωνοϊό, οι backpackers θα ενθαρρύνουν τους πολίτες να διατηρούν το περιβάλλον καθαρό και να ανακυκλώνουν τα κουτιά αλουμινίου που καταναλώνουν. Παράλληλα, όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν σε μια σύντομη διαδικτυακή έρευνα με δώρα αλλά και να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες ανακύκλωσης στα social media με το #EuropeanRecyclingTour2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider