Ποιοι συμμετέχουν στη «μάχη» των 160 εκατ. ευρώ για τα 17 σχολεία

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιοι συμμετέχουν στη «μάχη» των 160 εκατ. ευρώ για τα 17 σχολεία
Ποιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον στον ΣΔΙΤ διαγωνισμό της «Κτηριακές Υποδομές» για κατασκευή 17 σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οκτώ ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα ή μέσω φορέων εταιρειών (κοινοπραξίες) δήλωσαν το «παρών» στον μεγάλο διαγωνισμό της «Κτηριακές Υποδομές» για το έργο «Σχεδιασμός, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Συντήρηση και Λειτουργία Δεκαεπτά (17) Σχολικών Μονάδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» (μέσω ΣΔΙΤ), ύψους περίπου 160 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, στη διαδικασία συμμετείχαν και υπέβαλαν προσφορές (τη Δευτέρα 31 Μαΐου ήταν η καταληκτική ημερομηνία) όλα τα γνωστά μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως οι ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΑΒΑΞ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Intrakat μαζί με τη REDEX (συμφερόντων Κοπελούζου), ο όμιλος Μυτιληναίου σε συνεργασία με την Α.Τ.Ε.Σ.Ε., η κοινοπραξία ΕΚΤΕΡ-ΕΡΕΤΒΟ, η ΤΕΚΑΛ αλλά και η ΜΗΧΑΝΙΚΗ.

Ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των Φακέλων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος έχει οριστεί η προσεχής Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021.

Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 324 μήνες, δηλαδή 27 έτη. Τα δύο πρώτα χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης θα αφορούν την κατασκευή των σχολικών συγκροτημάτων.

Σημειώνεται ότι θα είναι τα πρώτα σχολεία που θα κατασκευαστούν με το μοντέλο Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στη Βόρεια Ελλάδα, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αττικής και άλλων περιοχών. Να αναφέρουμε ότι τα 17 σχολεία βρίσκονται σε περιοχές όπως, μεταξύ άλλων, οι Δήμοι Νεάπολης Συκεών, Λαγκαδά, Παύλου Μελά, Ωραιόκαστρου, Καλαμαριάς, Θέρμης, Αμπελοκήπων Μενεμένης, Πυλαίας Χορτιάτη κ.α.

Η διαδικασία ανάθεσης περιλαμβάνει δύο φάσεις:

(α) την A’ Φάση (Υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος – Προεπιλογή), κατά την οποία θα υποβληθεί Φάκελος Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, από τους ενδιαφερόμενους και
(β) τη Β’ Φάση (Υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών – Αξιολόγηση – Ανάθεση), με την οποία θα ζητείται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τη σύναψη της Σύμβασης Σύμπραξης.

Ο ανάδοχος με την ολοκλήρωση του κατασκευαστικού αντικειμένου θα αναλάβει την λειτουργία-συντήρηση και φύλαξη των σχολείων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider