Οι πέντε πιο ακριβοπληρωμένοι CEOs του 2020 στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι πέντε πιο ακριβοπληρωμένοι CEOs του 2020 στις ΗΠΑ
Οι περισσότεροι S&P 500 CEO έλαβαν αύξηση περίπου 5%, αν και υπήρξαν CEOs που δήλωσαν μηδενικούς μισθούς.

Τα 13,4 εκατ. δολάρια έφτασε ο μέσος μισθός των CEO στις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες το 2020, καταγράφοντας αύξηση για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με στοιχεία της MyLogIQ, οι περισσότεροι S&P 500 CEO έλαβαν αύξηση περίπου 5%, αν και υπήρξαν CEOs που δήλωσαν μηδενικούς μισθούς, αναμένοντας την επίτευξη των εταιρικών στόχων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη WSJ, ο ιδρυτής της Paycom Software Inc., Chad Richison, ήταν ο καλύτερα πληρωμένος CEO του 2020, με πακέτο αμοιβών που ξεπερνά τα 200 εκατ. δολάρια.

Ακολουθεί ο Robert Kotick, CEO της Activision Blizzard, με περισσότερα από 150 εκατ. δολάρια. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Leonard Schleifer της Regeneron, με ετήσια αποζημίωση σχεδόν 130 εκατ. δολάρια. Στην τέταρτη θέση των πιο καλοπληρωμένων CEO του 2020 βρίσκεται ο Javier Rodroguez της DaVita και στην πέμπτη ακολουθεί ο Larry Culp της General Electric, με σχεδόν 75 εκατ. δολάρια, έκαστος.

Σε όλες τις περιπτώσεις είναι σημαντική η διαφορά ετήσιας αποζημίωσης, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με τους περισσότερους να κινούνται κοντά στα 20 εκατ. δολάρια, το 2019.

Στο άλλο άκρο, ο πιο «κακοπληρωμένος» ήταν ο Έλον Μασκ της Tesla, όσον αφορά στις ετήσιες αποζημιώσεις, καθώς δήλωσε μηδενικό εισόδημα από τη θέση τους ως CEO, παρότι είναι ένας από τους πλουσιότερους CEO και γενικότερα ανθρώπους στον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα: Αυξημένες κατά 16% οι αποζημιώσεις των CEOs μέσα στην πανδημία

gazzetta
gazzetta reader insider insider