Twitter Blue: Η νέα - συνδρομητική - υπηρεσία που επιτρέπει την αναίρεση των tweets

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Twitter Blue: Η νέα - συνδρομητική - υπηρεσία που επιτρέπει την αναίρεση των tweets
Το Twitter «αναζητά» εδώ και καιρό για περισσότερους τρόπους αύξησης των εσόδων του και μία συνδρομητική υπηρεσία ήταν το «αναμενόμενο» επόμενο βήμα.

Μία νέα - επί πληρωμή - υπηρεσία από το Twitter έχει κάνει την εμφάνιση της στους καταλόγους των app stores, ενισχύοντας τα σενάρια πως το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο θα παρουσιάσει σύντομα την πολυαναμενη συνδρομητική υπηρεσία «Twitter Blue».

Η υπηρεσία φαίνεται να έχει κόστος 2,99 δολάρια/μήνα στα αμερικανικά app stores, όμως σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Guardian, δεν έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα «χαρακτηριστικά» του.

Το Twitter «αναζητά» εδώ και καιρό για περισσότερους τρόπους αύξησης των εσόδων του και μία συνδρομητική υπηρεσία ήταν το «αναμενόμενο» επόμενο βήμα, με την εταιρεία να έχει ανακοινώσει από τον Απρίλιο, πως έχει 199 εκατομμύρια χρήστες, «από τους οποίους θα μπορούσε να βγάζει χρήματα, καθημερινά, αυξάνοντας τα έσοδα της κατά 20% το χρόνο».

Μερικά από τα χαρακτηριστικά της επι-πληρωμής υπηρεσίας περιλαμβάνουν:

  • ένα κουμπί αναίρεσης, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να ακυρώσουν τη δημοσίευση του tweet, για λίγα δευτερόλεπτα μετά την «αποστολή»,
  • μία «συλλογή» που θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν διαφορετικές «λίστες» με τα tweets, αντί για τους «απλούς» σελιφοδείκτες και
  • μία λειτουργία που θα διευκολύνει την ανάγνωση των «μεγάλων» threads, της ακολουθίας συνεχόμενων tweets.

Η χρεώσεις έξτρα χρακτηριστικών προς τους χρήστες θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά τα έσοδα της εταιρείας, η οποία το α' τρίμηνο του 2021 ανακοίνωσε έσοδα ύψους 1 δισ. δολαρίων. Ενώ η εύρεση νέων πηγών εσόδων θα μπορούσε επίσης να κάνει πιο ανθεκτικά τα «ταμεία» της εταιρείας στις διακυμάνσεις της διεθνούς διαφημιστικής αγοράς.

Το Twitter, το οποίο λειτουργεί υπό τον ιδρυτή της Τζακ Ντόρσεϊ, τους τελευταίους μήνες έχει αγοράσει εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην «οικονομία» των συνδρομών, μεταξύ των οποίων η Revue και η Scroll. Νωρίτερα, τον Μάιο, το Twitter σύστησε για περιορισμένο αριθμό χρηστών, το χαρακτηριστικό «tip jar», με το οποίο επιτρέπει στους εν λόγω χρήστες να πραγματοποιούν πληρωμές προς άλλους, μέσω τρίτων υπηρεσιών συναλλαγών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: Για πρώτη φορά από το 2017, «ανοίγει» η διαδικασία πιστοποίησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider