Θέση στο διεθνές τουριστικό στερέωμα διεκδικεί η ελληνική Sky Express

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θέση στο διεθνές τουριστικό στερέωμα διεκδικεί η ελληνική Sky Express
sky express
Σε δύο νέους προορισμούς του εξωτερικού (Λονδίνο και Παρίσι) θα πετούν τα 6 νέα αεροπλάνα της Sky Express.

Στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού οι οποίες επλήγησαν βαριά αλλά πρόσκαιρα από την πανδημία επενδύει η Sky Express πυκνώνοντας το πτητικό της έργο και προσθέτοντας δύο νέους προορισμούς στα δρομολόγια του εξωτερικού. Μετά την έναρξη των πτήσεων σε Λάρνακα και Βρυξέλλες αλλά και την προσθήκη στο δίκτυο του εσωτερικού της Θεσσαλονίκης, της Ρόδου και προσεχώς του Βόλου, η SKY express «φτάνει στην καρδιά της Ευρώπης», πετώντας από τις 5 Ιουνίου από και προς το Παρίσι και από την 1η Αυγούστου από και προς το Λονδίνο.

Όπως ανακοίνωσαν τα στελέχη της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αναπτυξιακού πλάνου της SKY express, μέσα σε ένα από τα νέα σύγχρονα Airbus, οι πτήσεις θα είναι καθημερινές και θα διατηρηθούν όλο τον χρόνο, ενώ η ώρα αναχώρησής τους θα είναι τέτοια ώστε να μπορούν να προσφέρουν τις κατάλληλες ανταποκρίσεις και για τις αγορές των ΗΠΑ και της Λατινικής Αμερικής. Ήδη άλλωστε από το 2016 έχει συνάψει συνεργασίες ώστε να πουλάει απευθείας σε συστήματα κρατήσεων στις ΗΠΑ.

Αναπτυσσόμενη συστηματικά τα τελευταία χρόνια, η Sky Express φτάνει σήμερα σε 43 προορισμούς, εγχώριους και διεθνείς. Μάλιστα τα στελέχη της δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν και άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια, όπως αυτό της Γερμανίας ή της Ιταλίας, αν οι συνθήκες κριθούν κατάλληλες, αφού η πίστη στις προοπτικές της εταιρείας αλλά και στην δυναμική του ελληνικού τουρισμού είναι μεγάλη.

Αυτή ακριβώς η πίστη οδήγησε την εταιρεία να πραγματοποιήσει επενδύσεις μέσα στην κρίση.
Να θυμίσουμε ότι η Sky Express εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού προχώρησε σε αναβάθμιση του ιδιόκτητου στόλου της με συνολικά 6 υπερσύγχρονα νέα Airbus, τύπου Α320neo, το προτελευταίο εκ των οποίων αναμένεται να παραλάβει σήμερα και το τελευταίο στις 6 Ιουνίου.

Τα νέα αεροπλάνα τα οποία θα εκτελούν και τις νέες πτήσεις σε Heathrow και Charles de Gaule θα προσθέσουν στο δίκτυο της SKY express 3,8 εκατ. διαθέσιμες θέσεις, όταν για το 2019 η εταιρεία διακίνησε περί τα 1,3 εκατ. επιβάτες στο δίκτυο του εσωτερικού που διέθετε τότε. «Στόχος αυτού του μεγάλου βήματος της εταιρείας είναι να έχουμε σταθερή και μόνιμη παρουσία στα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη κινητικότητα στην Ευρώπη» επισήμανε κατά την χθεσινή παρουσίαση η κα Βασιλική Χριστίδη, γενική διευθύντρια του Ομίλου IOGR, στον οποίο ανήκει η SKY express. «Είμαστε κι εμείς εκπρόσωποι του Ελληνικού τουρισμού και καλούμε πέρα από τους τουρίστες και τους ψηφιακούς νομάδες να περάσουν ένα διάστημα της ζωής τους κάτω από τον ελληνικό ήλιο» προσέθεσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η Sky Express αφουγκραζόμενη τις νέες τάσεις που δημιούργησε η πανδημία στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα δημιούργησε την πρωτοβουλία «Working from a distance» που στοχεύει στους ψηφιακούς νομάδες.

Ανακάμπτει η τουριστική κίνηση

Αναφερθείσα στην δυναμική του ελληνικού τουρισμού η κ. Χριστίδη τόνισε ότι ήδη για το φετινό καλοκαίρι οι κρατήσεις από όλες τις παραδοσιακές χώρες-τροφοδότες της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Μ. Βρετανίας, έχουν ανεβάσει ταχύτητα, με αφετηρία το Πάσχα των Καθολικών. Τις τελευταίες μάλιστα ημέρες φαίνεται να γεμίζουν σταδιακά και οι πτήσεις του Ιουνίου. Παρότι ακόμα βρισκόμαστε στη φάση των last minute κρατήσεων, ο ρυθμός αναμένεται να ανέβει όσο τα νέα για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Πυκνώνουν και όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί» εκτίμησε η γενική διευθύντρια του ομίλου.

Ιδιαίτερη δυναμική σύμφωνα με την ίδια φαίνεται να δείχνει η αγορά της Γαλλίας, όπου ήδη από πέρυσι προσέφερε στην Ελλάδα τους περισσότερους ξένους τουρίστες. «Πέρυσι η SKY express μετέφερε περισσότερους Γάλλους από ότι το 2019, τη χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, και πιστεύουμε ότι φέτος η συγκεκριμένη αγορά θα κινηθεί ακόμα καλύτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για το στοίχημα του φετινού καλοκαιριού, χαρακτήρισε εφικτό τον στόχο της ανάκτησης του 50% της κίνησης του 2019, προσθέτοντας ότι αν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν μπορεί και να κινηθεί και λίγο παραπάνω από το 50%. Επεσήμανε μάλιστα ότι το 2022 η εταιρεία εκτιμά ότι θα επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα έχοντας επιτύχει να καταγράψει μικρές απώλειες εν μέσω κρίσης. Όπως εξήγησε, το 2020 χάθηκε πάνω από το 50% του τζίρου της εταιρείας, η απώλεια στα έσοδα όμως θα παραμείνει μονοψήφια χάρη στην οργανική ανάπτυξη στην οποία στοχεύει όλα τα προηγούμενα χρόνια η εταιρεία αλλά και χάρη στην αναδιοργάνωση των λειτουργιών της και την καλύτερη διαχείριση των εξόδων εν μέσω κρίσης.

Μακροπρόθεσμος στόχος της Sky Express είναι να διεκδικήσει από την τουριστική πίτα που διευρύνεται χάρη στον ανταγωνισμό, το μερίδιο που της αναλογεί, φτάνοντας σε equal game όσον αφορά στο εσωτερικό δίκτυο.

Σημειωτέον ότι η SKY express ανήκει στον Όμιλο επιχειρήσεων IOGR, του επιχειρηματία Γιάννη Γρύλου, έναν ανερχόμενο επιχειρηματικό όμιλο με σημαντική παρουσία σε διάφορους τομείς ο οποίος απασχολεί συνολικά 5.500 εργαζομένους. Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών του Ομίλου καλύπτει ο κλάδος των αερομεταφορών, τόσο στο πτητικό σκέλος με την SKY express, όσο και της επίγειας εξυπηρέτησης, με την Skyserv, με παρουσία σε 36 αεροδρόμια της χώρας και πελάτες περισσότερες από 250 αεροπορικές εταιρείες. Σημαντική είναι η παρουσία του Ομίλου στο χώρο του Τουρισμού, των logistics, της εμπορίας ελαιολάδου, κ.α.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

SKY express: Ξεκινά στις 16 Μαΐου πτήσεις Αθήνα- Βρυξέλλες

«Greece is bliss»: Προβολή του ελληνικού τουρισμού από την SKY express

Για νέους προορισμούς του εξωτερικού θα ανοίξει τα φτερά της η Sky Express

gazzetta
gazzetta reader insider insider