Βρετανία: Απαγορεύτηκε η διαφήμιση που προτρέπει... «Ώρα να αγοράσετε» bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Απαγορεύτηκε η διαφήμιση που προτρέπει... «Ώρα να αγοράσετε» bitcoin
Η αφίσα περιλάμβανε την εικόνα ενός καρτούν και την φράση «Αν βλέπεις Bitcoin στον Underground, είναι ώρα να αγοράσεις». 

Απαγορευμένη κρίθηκε μία διαφημιστική καμπάνια στη Βρετανία που... λέει πως «είναι ώρα να αγοράσετε» bitcoin, καθώς σύμφωνα με το CNBC, αρμόδια ρυθμιστική Αρχή έκρινε πως η διαφήμιση ήταν «ανεύθυνη» και «παραπλανητική».

Όπως αναφέρεται, οι αφίσες της πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, Luno, είχαν αναρτηθεί σε λεωφορεία και στάσεις του μετρό στο Λονδίνο και περιλάμβανε την εικόνα ενός καρτούν και την φράση «Αν βλέπεις Bitcoin στον Underground, είναι ώρα να αγοράσεις».

Η αρμόδια Αρχή στην απόφαση της αναφέρει πως η διαφήμιση δεν πρέπει να αναπαραχθεί ξανά με την παρούσα μορφή της, ενώ αναφέρεται πως «η επένδυση σε bitcoin είναι πολύπλοκη, ασταθής και θα μπορούσε να εκθέσει τους επενδυτές σε οικονομικές απώλειες, στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση με την εντύπωση που δίνει η διαφήμιση, πως η επένδυση είναι απλή και τυπική. Όπως έγινε γνωστό, έγιναν τέσσερα «παράπονα» σχετικά με την διαφήμιση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες αυστηρές κυρώσεις σε περιοχή «εξόρυξης» bitcoin απειλούν τις τιμές των κρυπτονομισμάτων

Bitcoin: Ο Έλον Μασκ είναι η μεγαλύτερη επιρροή για την τιμή

gazzetta
gazzetta reader insider insider