Η Tesla εξετάζει επενδυτικό «άνοιγμα» στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Tesla εξετάζει επενδυτικό «άνοιγμα» στη Ρωσία
Ο Έλον Μασκ ότι στο μέλλον όλα τα συστήματα μεταφοράς, με εξαίρεση τους πυραύλους, θα είναι ηλεκτροκίνητα. 

Την πρόθεση της Tesla για να εξετάσει την παρουσία της στη Ρωσία, με δημιουργία εργοστασίων στη χώρα, γνωστοποίησε ο ιδρυτής της εταιρείας, Έλον Μασκ.

Μιλώντας σε διαδικτυακό συνέδριο στη Ρωσία, ο Μασκ δήλωσε πως η Tesla είχε ήδη χώρους παραγωγής στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά εξετάζει το άνοιγμα εγκαταστάσεων παραγωγής σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως η Ρωσία.

Εξάλλου, ο ίδιος είπε στο συνέδριο ότι στο μέλλον όλα τα συστήματα μεταφοράς, με εξαίρεση τους πυραύλους, θα είναι ηλεκτροκίνητα.

Ακόμα, εκτίμησε ότι με την πάροδο του χρόνου θα μπορέσουμε να κατοικήσουμε στον Άρη.

΄ «Μπορούμε να τον καταστήσουμε κατοικήσιμο. Αρχικά φυσικά σε συνθήκες πίεσης, με προστατευτικό γαλί. Αλλά με την πάροδο του χρόνου θα μπορέσουμε να κατοικήσουμε», δήλωσε κατά την διάρκεια του φόρουμ, απαντώντας στο ερώτημα πώς βλέπει ότι θα είναι μια πόλη στον πλανήτη Άρη.

Σύμφωνα με τον Μάσκ, η κατασκευή μιας διεθνούς διαστημικής βάσης στην Σελήνη και μιας πόλης στον Άρη θα είναι το επόμενο στάδιο ανάπτυξης της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα του διαστήματος. «Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία στο διάστημα. Αλλά θα πρέπει παράλληλα να μην σταματήσουμε σε κάποια ζητήματα στον τομέα της αστροναυτικής…Το επόμενο λογικό βήμα, είναι η δημιουργία μια βάσης στην Σελήνη και με την πάροδο του χρόνου μιας πόλης στον Άρη».

Ο ιδρυτής της Tesla έκανε αναφορά και στις σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως «υπάρχουν πολλά ταλέντα και ενέργεια στην Ρωσία και νομίζω ότι πρέπει να υπάρξουν περισσότερος διάλογος και επικοινωνία μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Μηνύσεις από πελάτες για «αναπάντεχες αυξήσεις» στην τιμή της ηλιακής οροφής

gazzetta
gazzetta reader insider insider