ΕΛΠΕ: Πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για διορισμό των 2/5 των μελών του Δ.Σ. από το Δημόσιο

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΛΠΕ: Πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για διορισμό των 2/5 των μελών του Δ.Σ. από το Δημόσιο
Τη δεύτερη εναλλακτική λύση που παρέχει ο νόμος 4706/2020 περί εταιρικής διακυβέρνησης, δηλαδή τον διορισμό των 2/5 των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από μέτοχο, θα περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για την αναθεώρηση των προωθούμενων αλλαγών του καταστατικού του Ομίλου.

(upd.) Στη διπλανή στήλη η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ, όπως αυτή αναρτήθηκε στον ιστότοπο των ΕΛΠΕ

Τη δεύτερη εναλλακτική λύση που παρέχει ο νόμος 4706/2020 περί εταιρικής διακυβέρνησης, δηλαδή το διορισμό των 2/5 των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από μέτοχο, θα περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για την αναθεώρηση των προωθούμενων αλλαγών του καταστατικού του Ομίλου.

Το ΤΑΙΠΕΔ εισηγείται επίσης τη μείωση των μελών του Δ.Σ. σε 11. Επομένως, αν η πρόταση αυτή εγκριθεί από την έκτακτη Γενική Συνέλευση, τότε το Δημόσιο θα διορίζει απευθείας τα 4 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με τα υπόλοιπα να εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση, χωρίς τη συμμετοχή του Ταμείου. Επίσης, και στην πρόταση του Ταμείου δεν προβλέπεται η εκπροσώπηση των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρόταση, η οποία έχει πάρει το «πράσινο φως» από το υπουργείο Οικονομικών, παρελήφθη από τα ΕΛΠΕ χθες το βράδυ, κάτι που σημαίνει πως δεν θα μπορούσε να συζητηθεί ενώπιον της σημερινής έκτακτης Γενικής Συνέλευσης. Έτσι, το Ταμείο ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας – αίτημα το οποίο έγινε δεκτό με δεδομένο ότι το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει πάνω από το 20% των μετοχών, με τη διαδικασία να μεταφέρεται την Παρασκευή, 28 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την πρόταση του Δημοσίου φέρεται να συμφωνεί και ο έτερος μεγαλομέτοχος των ΕΛΠΕ, δηλαδή η Paneuropean. Επομένως, αναμένεται να εγκριθεί στην έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την εισήγηση του Δ.Σ. του Ομίλου προς τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση για τις αλλαγές στο καταστατικό, προωθείτο η άλλη «οδός» που επιτρέπει ο νόμος 4706/2020 περί της εταιρικής διακυβέρνησης των εισηγμένων εταιρειών. Επομένως, η εισήγηση πρόκρινε την εκλογή του συνόλου των μελών του Δ.Σ. από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΠΕ: Αναβολή της Γενικής Συνέλευσης μετόχων για τις 28 Μαΐου

gazzetta
gazzetta reader insider insider