ΕΛΠΕ: Αναβολή της Γενικής Συνέλευσης μετόχων για τις 28 Μαΐου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΛΠΕ: Αναβολή της Γενικής Συνέλευσης μετόχων για τις 28 Μαΐου
Αναβλήθηκε για την επόμενη Παρασκευή 28 Μαΐου η συνεδρίαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων των ΕΛΠΕ.

Την επόμενη Παρασκευή, 28 Μαΐου, μεταφέρεται η έκτακτη Γενική Συνέλευση των ΕΛΠΕ, έπειτα από αίτημα αναβολής που υπέβαλε το ΤΑΙΠΕΔ. Αιτία του αιτήματος αναβολής είναι η υποβολή προτάσεων από το Ταμείο σχετικά με τα θέματα της Συνέλευσης, κάτι που σημαίνει πως από την πλευρά του Δημοσίου θα υπάρξουν προτεινόμενες αναθεωρήσεις στις προωθούμενες αλλαγές του καταστατικού.

Υπενθυμίζεται πως στον «πυρήνα» αυτών των αλλαγών στο καταστατικό, που θα συζητιούνταν στη σημερινή έκτακτη Γ.Σ., βρίσκεται η μείωση των μελών του Δ.Σ. σε 11, από 13 που είναι σήμερα, με την εκλογή πλέον του συνόλου τους από τη Γενική Συνέλευση. Αντίθετα, σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, το οποίο αποτελεί προϊόν της συμφωνίας του 2003 μεταξύ της Paneuropean και του ελληνικού Δημοσίου, τα 7 μέλη του 13μελούς Δ.Σ. διορίζονται από το Δημόσιο, ενώ 2 από την Paneuropean.

Επίσης, στο Δ.Σ. συμμετέχουν 2 εκπρόσωποι των εργαζομένων, ενώ 2 μέλη εκλέγονται από την ειδική συνέλευση των υπολοίπων μετόχων της μειοψηφίας. Οι σχετικές αυτές προβλέψεις επρόκειτο να καταργηθούν με βάση τον νέο τρόπο εκλογής.

Στις προωθούμενες αλλαγές περιλαμβάνεται επίσης η μείωση της θητείας του Δ.Σ. σε τρία έτη, αντί για πενταετή που ορίζει το ισχύον καταστατικό. Επίσης, προτείνεται η εισαγωγή ρύθμισης, ώστε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου να είναι υποχρεωτικά μη εκτελεστικό μέλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider