Διεθνή
18-05-2021 | 13:12

Χάκερς έκλεψαν συνολικά 269 εκατ. δεδομένα από το 2020 μέχρι σήμερα

Newsroom
Μοιράσου το
Χάκερς έκλεψαν συνολικά 269 εκατ. δεδομένα από το 2020 μέχρι σήμερα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Colonial Pipeline, η Microsoft Exchange και η SolarWinds ήταν μόλις τρεις από τις δεκάδες εταιρείες στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο που έπεσαν θύματα κυβερνοεπιθέσεων από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα περίπου 269 εκατ. προσωπικών δεδομένων να «κυκλοφορούν» στο διαδίκτυο.

Οι επιθέσεις από χάκερς στο διαδίκτυο είναι ένα φαινόμενο που έχει γίνει πιο συχνό, με τις κυβερνοεπιθέσεις εν μέσω πανδημίας Covid να στοχεύουν πλέον εταιρείες τεχνολογίας, υγείας και εμπορίου. 

Σύμφωνα με το Bloomberg News, από το 2020,  συνολικά 58 εταιρείες, κυβερνήσεις και ΜΚΟ έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με κυβερνοεπιθέσεις που εξέθεσαν 774 εκατ. δεδομένα χρηστών. Αριθμός που ξεπερνά τα 11 δισεκατομμύρια δεδομένα την τελευταία δεκαετία, από επιθέσεις σε 335 εταιρείες / οργανισμούς. 

Εκτιμάται πως «η μεγαλύτερη και πιο καλοστημένη» κυβερνοεπίθεση ήταν αυτή κατά της SolarWinds Corp., μέσω της οποίας Ρώσοι χάκερς κατάφεραν να εισχωρήσουν σε εννεά κυβερνητικές υπηρεσίες και 100 ιδιωτικές εταιρείες στις ΗΠΑ. Ο αριθμός των δεδομένων που υποκλάπησαν παραμένει άγνωστος.

Σήμερα, τα εταιρικά δεδομένα και τα προσωπικά δεδομένα χρηστών είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα και με τεράστια αξία asset μιας επιχείρησης. 

Εικόνα
Εικόνα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Colonial Pipeline πλήρωσε 5 εκατ. δολάρια στους χάκερ της κυβερνοεπίθεσης 

Χάκερς κέρδισαν 1 εκατ. δολάρια επειδή... χάκαραν το Microsoft Teams και το Zoom

Χάκερ υπέκλεψαν πληροφορίες από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών