Η Colonial Pipeline πλήρωσε 5 εκατ. δολάρια στους χάκερ της κυβερνοεπίθεσης 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Colonial Pipeline πλήρωσε 5 εκατ. δολάρια στους χάκερ της κυβερνοεπίθεσης 
Το Bloomberg υποστηρίζει πως η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ήταν ενήμερη για το ότι η Colonial είχε καταβάλλει το ποσό τα «λύτρα».

Στην πληρωμή 5 εκατ. δολαρίων ως λύτρα στους χάκερς της πρόσφατης κυβερνοεπίθεσης στην Colonial Pipeline προχώρησε η διοίκηση του ενεργειακού αγωγού, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εταιρεία πλήρωσε τα χρήματα σε κρυπτονόμισμα κατά τις πρώτες ώρες της επίθεσης, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που δημιούργησε το χακάρισμα στην παροχή καυσίμων και πετρελαίου στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Το Bloomberg υποστηρίζει πως η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ήταν ενήμερη για το ότι η Colonial είχε καταβάλλει το ποσό των 5 εκατ. δολαρίων.

Με την ολοκλήρωση της πληρωμής, οι χάκερς έδωσαν στην εταιρεία ένα εργαλείο αποκωδικοποίησης για να αποκτήσουν και πάλι πρόσβαση στο δίκτυο, αλλά το ίδιο εργαλείο προχωρούσε αργά την αποκατάσταση του δικτύου και η Colonial συνέχισε μόνης της τις εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Τόσο η διοίκηση της Colonial όσο και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ δεν δέχτηκαν να κάνουν σχόλιο για το ρεπορτάζ του Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ελλείψεις καυσίμων λόγω της κυβερνοεπίθεσης στην Colonial Pipeline

Εκτελεστικό διάταγμα για την κυβερνοασφάλεια λόγω Colonial Pipeline υπέγραψε ο Μπάιντεν

Τι συνέβη τελικά με την Colonial Pipeline; - H DarkSide και το επόμενο λέβελ στην κυβερνοτρομοκρατία

gazzetta
gazzetta reader insider insider