Alitalia: Νέα «ένεση ρευστότητας» 100 εκατ. ευρώ εξετάζει η Ιταλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alitalia: Νέα «ένεση ρευστότητας» 100 εκατ. ευρώ εξετάζει η Ιταλία
Οιταλικός αερομεταφορέας - ο οποίος έχει ήδη λάβει κυβερνητική βοήθεια 50 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο για την πληρωμή των μισθών των εργαζομένων - ενδέχεται να λάβει εκ νέου οικονομική βοήθεια.

Το ενδεχόμενο για μία νέα «ένεση ρευστότητας» ύψους 100 εκατ. ευρώ προς την υπό πτώχευση Alitalia εξετάζει η κυβέρνηση της Ιταλίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, ο ιταλικός αερομεταφορέας - ο οποίος έχει ήδη λάβει κυβερνητική βοήθεια 50 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο για την πληρωμή των μισθών των εργαζομένων - ενδέχεται να λάβει εκ νέου οικονομική βοήθεια.

Παράληλλα, σύμφωνα με προηγούμενα δημοσιεύματα, η υπό πτώχευση Alitalia «ξεμένει» από μετρητά, καθώς οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διάσωση της βρίσκονται στον «πάγο». Ο επίσημος αερομεταφορέας της Ιταλίας - ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση πτώχευσης από το 2017, κατάφερε να πληρώσει μόνο το 50% του μισθού στους 11.000 εργαζόμενους της, για το μήνα Μάρτιο. Η «επιχείρηση διάσωσης» της Alitalia έχει κοστίσει περί τα 5,4 δισ. ευρώ από το 2008 στους Ιταλούς φορολογούμενους.

Η Ιταλία έχει εγκρίνει τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας, η οποία θα «στεγάσει» τα περιουσιακά στοιχεία της αεροπορικής εταιρείας Alitalia που αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς η κυβέρνηση προχωρά με το σχέδιο για την εθνικοποίηση της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider