Διεθνή
12-05-2021 | 10:10

TUI: Απώλειες άνω του 90% στα έσοδα  - Πτωτικά οι τουριστικές κρατήσεις για το καλοκαίρι

Newsroom
Μοιράσου το
TUI: Απώλειες άνω του 90% στα έσοδα  - Πτωτικά οι τουριστικές κρατήσεις για το καλοκαίρι
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Κατακόρυφη μείωση σημείωσαν τα έσοδα της TUI για το α' εξάμηνο του 2021, καθώς υποχώρησαν κατά 91% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021.

Όπως ανακοίνωσε ο τουριστικός κολοσσός, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 716 εκατ. ευρώ, έναντι 6.6 δισ. ευρώ στο α' εξάμηνο του 2020, ως συνέπεια των επιπτώσεων του κορονοϊού στην ταξιδιωτική κίνηση.

Ο όμιλος της TUI καταγράφει μείωση των κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2021 κατά 69% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019. Η διοίκηση του ομίλου αναμένει αύξηση των πωλήσεων της κατά 22% για το δ' τρίμηνο του 2021. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως για το καλοκαίρι θα έχει διαθέσιμη κατά 75% την πληρότητα των πτήσεων της, συγκριτικά με το καλοκαίρι του 2019.

Ακόμα, η TUI ανακοίνωσε πως ήδη έχουν διπλασιαστεί οι κρατήσεις εν όψει του καλοκαιριού του 2022.

«Βλέπουμε μια τεράστια συσσωρευμένη ζήτηση για το τέλος της σεζόν, η παράτασή της είναι βιώσιμη και είναι κάτι που πρέπει να συμφωνηθεί με τους προορισμούς», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Φριτς Γιούσεν.

Ο όμιλος είπε, ωστόσο, ότι είναι αισιόδοξος δεδομένου ότι οι νέες κρατήσεις έχουν διπλασιαστεί από τον Απρίλιο και ότι αναμένει περισσότερους προορισμούς να ανοίξουν τις επόμενες εβδομάδες.

«Είμαστε τώρα στην αρχή μιας αναμενόμενης επανεκκίνησης. Η προσμονή είναι αισθητή, υπάρχουν ευκαιρίες για τον τουρισμό και για την TUI», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Γιούσεν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανάκαμψη του τουρισμού το καλοκαίρι προβλέπει η TUI

Στην επιμήκυνση της σεζόν έως τον Νοέμβριο προχωρά η TUI

1,5 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα υπόσχεται να φέρει η TUI

MUST READ

TUI και Aida ξεκινούν τις κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά το Μάιο

Γερμανία: Η TUI προβλέπει ότι θα πραγματοποιήσει φέτος το 75% του προγράμματος ταξιδίων