Ελλάδα
05-05-2021 | 17:44

Intralot: Ζημιές 104,1 εκατ. ευρώ και μείωση εσόδων το 2020

Newsroom
Μοιράσου το
Intralot: Ζημιές 104,1 εκατ. ευρώ και μείωση εσόδων το 2020
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ζημιές μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, της τάξης των 104,1 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο όμιλος της Intralot το δωδεκάμηνο του 2020, με τα έσοδα του Ομίλου να διαμορφώνονται στα 364,8 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά την ίδια περίοδο, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 66,2 εκατ. ευρώ, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA στα 55,8 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά έξοδα κατά το δωδεκάμηνο του 2020 παρουσιάζονται βελτιωμένα κατά 21,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ τα λειτουργικά έξοδα των εταιρειών του Ομίλου στην Ελλάδα παρουσιάζονται μειωμένα κατά 7% σε ετήσια βάση, χωρίς να συνυπολογίσουμε τις δαπάνες που σχετίζονται με τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης.

Παράλληλα, οι Καθαρές Επενδύσεις κατά το δωδεκάμηνο του 2020 ανήλθαν στα 36 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 34,5% σε σύγκριση με το δωδεκάμηνο του 2019. Τα Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα του Ομίλου στο τέλος του δωδεκάμηνου του 2020 ανήλθαν στα 100 εκατ. ευρώ. Ο Καθαρός Δανεισμός ανήλθε στα 651,1 εκατ. ευρώ στο τέλος του δωδεκάμηνου του 2020.

Intralot αποτελέσματα 2020

Η εκτίμηση της Eταιρείας για το 2020 ως προς τις επιπτώσεις της πανδημίας προσεγγίζεται στην περιοχή των 25 εκατ. ευρώ σε επίπεδο EBITDA του Ομίλου. Στις αρχές του 2021, η Intralot ολοκλήρωσε την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της 20% στην Intralot de Peru SA, με το καθαρό τίμημα, μετά από φόρους και σχετικά έξοδα συναλλαγής, να ανέρχεται σε 16,2 εκατ. δολάρια ΗΠΑ. Επιπλέον, η Intralot υπέγραψε επέκταση για τρία χρόνια του ισχύοντος συμβολαίου της με την Intralot de Peru SA μέχρι το 2024 για να συνεχίσει την παροχή υπηρεσιών τεχνολογίας και υποστήριξης. 

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Intralot, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης δήλωσε: «Κατά το δωδεκάμηνο του 2020, ήρθαμε αντιμέτωποι με τις δυσμενείς επιπτώσεις και τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19, η οποία είχε σημαντικό αντίκτυπο στους κλάδους των Λοταριακών παιχνιδιών και του Αθλητικού Στοιχηματισμού. Ο αντίκτυπος αυτός αντισταθμίστηκε εν μέρει από αντισταθμιστικά μέτρα, λειτουργικές βελτιώσεις, καθώς και προσπάθειες περιορισμού των εξόδων. Συνεχίσαμε να εστιάζουμε στις ανεπτυγμένες αγορές, όπου είδαμε σημαντική ανάπτυξη στις δραστηριότητες μας Λοταριακών παιχνιδιών στις ΗΠΑ, αλλά και την έναρξη δύο νεών λειτουργιών Αθλητικού Στοιχηματισμού στη Μοντάνα και στην Ουάσιγκτον, ενώ παράλληλα ανανεώσαμε σημαντικά συμβόλαια στην Τζώρτζια των ΗΠΑ, στη Νέα Ζηλανδία, στην Αυστραλία και στην Ολλανδία. Επιπλέον, η διοικητική ομάδα της Εταιρείας κατέβαλλε σημαντική προσπάθεια στις διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους, προκειμένου να βελτιστοποιήσει την κεφαλαιακή της διάρθρωση, μέσω μίας συναλλαγής που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Α’ εξάμηνο του 2021». 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.