Fed: «Φρενάρουν» την αύξηση επιτοκίων αγορά εργασίας και Brexit

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Fed: «Φρενάρουν» την αύξηση επιτοκίων αγορά εργασίας και Brexit
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η κατάσταση της αμερικανικής αγοράς εργασίας και η αβεβαιότητα που συνοδεύει το Brexit ανάγκασαν τη Fed να μην αυξήσει τα επιτόκια του δολαρίου τον Ιούνιο, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης που δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Η τελευταία συνεδρίαση της Fed είχε πραγματοποιηθεί το διάστημα 14 και 15 Ιουνίου.

Ειδικότερα, τότε η Fed έκρινε ότι πρώτα έπρεπε να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου) και μετά να λάβει τυχόν αποφάσεις για μεταβολή της νομισματικής της πολιτικής.

Τα μέλη της νομισματικής επιτροπής της Fed εκτίμησαν πως ένα Brexit θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις στις διεθνείς αγορές, γεγονός που θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην αμερικάνικη οικονομία.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της αμερικάνικης αγοράς εργασίας, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας εκφράζουν έντονο προβληματισμό για την επιβράδυνση της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πυρόπληκτοι: Ποιοι δικαιούνται έως 6.000 ευρώ, επιδότηση ενοικίου και στεγαστική συνδρομή

Τρίτη χρονιά με διεθνές ρεκόρ εσόδων για τη Ρεάλ Μαδρίτης - «Κλειδί» το γήπεδο

Πώς μπορείτε να βγείτε νωρίτερα στη σύνταξη - Οι 3 κινήσεις που πρέπει να γίνουν εγκαίρως

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider