Στο «πράσινο» ομόλογο της Μυτιληναίος «μπήκε» η EBRD με 60 εκατ. ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «πράσινο» ομόλογο της Μυτιληναίος «μπήκε» η EBRD με 60 εκατ. ευρώ
Συνολικά 60 εκατ. ευρώ επένδυσε η EBRD στην Μυτιληναίος.

Στο «πράσινο» ομόλογο της Μυτιληναίος ύψους 500 εκατ. ευρώ, επένδυσε η EBRD με ένα κεφάλαιο της τάξεως των 60 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, το πράσινο eurobond του Mytilineos ευθυγραμμίζεται με τις αρχές του International Bond Association International Association (ICMA), οι οποίες υποστηρίζουν τη διαφάνεια και την ακεραιότητα στην ανάπτυξη της αγοράς πράσινων ομολόγων.

Τα της έκδοσης θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση επιλέξιμων πράσινων έργων με σαφή περιβαλλοντικά οφέλη. Τα έργα αυτά ευθυγραμμίζονται με τις διατάξεις της ταξινόμησης της ΕΕ και συμβάλλουν σε συγκεκριμένους στόχους αειφόρου ανάπτυξης, όπως ορίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Αξίζει να σημειώθει πως η ζήτηση ήταν ιδιαίτερα ισχυρή για το «πράσινο» ομόλογο διάρκειας 5,5 ετών της Μυτιληναίος με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο χαμηλό του εύρους του 2,25% - 2,5%, κάτι που κρίνεται άκρως επιτυχημένο, έναντι του αρχικού guidance για 2,5%, επιβεβαιώνοντας τα όσα ανέφερε αρχικώς το insider.gr.

Πέραν αυτού, καταγράφηκε σημαντική υπερκάλυψη, καθώς οι προσφορές (κοντά στα 1,8 δισ. ευρώ) ξεπέρασαν κατά σχεδόν τέσσερις φορές τα κεφάλαια των 500 εκατ. ευρώ που τελικώς άντλησε ο όμιλος. Το βιβλίο έκλεισε σε λιγότερο από 24 ώρες, ενώ το roadshow διήρκεσε μόλις δύο ημέρες, κάτι που αποτυπώνει πλήρως το βάρος και τις προοπτικές του ομίλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider