Σημαντική υπερκάλυψη για το «πράσινο» ομόλογο της Μυτιληναίος - Στο 2,25% το επιτόκιο

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σημαντική υπερκάλυψη για το «πράσινο» ομόλογο της Μυτιληναίος - Στο 2,25% το επιτόκιο
Σημαντική υπερκάλυψη, τρεις φορές υψηλότερα από τα 500 εκατ. ευρώ που σκοπεύει να αντλήσει ο όμιλος.

Ισχυρή ήταν η ζήτηση για το «πράσινο» ομόλογο διάρκειας 5,5 ετών της Μυτιληναίος με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο χαμηλό του εύρους του 2,25% - 2,5%, κάτι που κρίνεται άκρως επιτυχημένο, έναντι του αρχικού guidance για 2,5%, επιβεβαιώνοντας τα όσα ανέφερε αρχικώς το insider.gr.

Πέραν αυτού, καταγράφηκε σημαντική υπερκάλυψη, καθώς οι προσφορές (κοντά στα 1,8 δισ. ευρώ) ξεπέρασαν κατά σχεδόν τέσσερις φορές τα κεφάλαια των 500 εκατ. ευρώ που τελικώς άντλησε ο όμιλος. Το βιβλίο έκλεισε σε λιγότερο από 24 ώρες, ενώ το roadshow διήρκεσε μόλις δύο ημέρες, κάτι που αποτυπώνει πλήρως το βάρος και τις προοπτικές του ομίλου.

Παράλληλα, υπήρξε ισορροπημένη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επενδυτών, με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα να δίνει για μια ακόμη φορά ψήφο εμπιστοσύνης στην εισηγμένη.

Το ομόλογο αναμένεται να λάβει διαβάθμιση «BB-» και «ΒΒ» από S&P και Fitch αντίστοιχα, ενώ θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Γενικοί συντονιστές της έκδοσης (Global Coordinators) είναι οι BNP Paribas, Citigroup και HSBC και συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών (Joint Bookrunners) είναι οι οι Alpha Bank, Credit Suisse, Eurobank, Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley Εθνική Τράπεζα, Nomura και Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες προτίθεται να διατεθούν για (i) την εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, (ii) τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών, και (iii) την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης.

Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, επιλέξιμων πράσινων έργων (συμπεριλαμβανομένων άλλων σχετικών υποστηρικτικών δαπανών), όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινων Ομολογιών (Green Bond Framework) της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider