Επιχειρήσεις
23-04-2021 | 14:01

250 υποψήφιοι επενδυτές διεκδικούν 38 ακίνητα της Εκκλησίας της Ελλάδος

Newsroom
Μοιράσου το
250 υποψήφιοι επενδυτές διεκδικούν 38 ακίνητα της Εκκλησίας της Ελλάδος
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Περισσότεροι από 250 υποψήφιοι επενδυτές διεκδικούν 38 ακίνητα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όπως μεταδίδουν οι orthodoxtimes.gr, οι υποψήφιοι επενδυτές (κατασκευαστικές εταιρείες, κοινοπραξίες εταιρειών ανάπτυξης, ιδιώτες) προέρχονται και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.

Έχουν καταβάλει αντίτιμο από 500 έως 1500 ευρώ και έχουν λάβει όλους τους πλήρεις φακέλους των ακινήτων (τοπογραφικά, όροι δόμησης, περιβαλλοντικούς όρους κλπ.) που είναι προς αξιοποίηση.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών, εστιάζεται στα νότια της Αθήνας (Βούλα, Βουλιαγμένη κλπ.), στη Θεσσαλονίκη (παραλιακά οικόπεδα) και στην Κηφισιά, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Οι προτάσεις των επενδυτών προς την Εκκλησία της Ελλάδος είναι να ανεγείρουν πολυτελή συγκροτήματα κατοικιών, ξενοδοχεία, ακόμη και εμπορικά πάρκα γειτονιάς.

Η διαδικασία κατάθεσης των προτάσεων προς την Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών διήρκησε περισσότερο από ενάμιση μήνα, με το ποσό που συγκεντρώθηκε από τους υποψήφιους που κατέβαλλαν αντίτιμο να ξεπερνά τις 500.000 ευρώ, και θα διατεθεί για την ενίσχυση των υποτροφιών φοιτητών που καλύπτει η ΕΚΥΟ και την ενίσχυση ιδρυμάτων της Εκκλησίας.

Αφού κατατεθούν οι φάκελοι με το ενδιαφέρον των επενδυτών και οι προτάσεις τους, σε δεύτερο στάδιο η Εκκλησία θα προκηρύξει διαγωνισμούς για το κάθε ακίνητο.

Οι διαγωνισμοί προβλέπεται να ξεκινήσουν μετά τον Ιούνιο.

Σε αυτή τη φάση η Εκκλησία της Ελλάδος θα προσλάβει ως σύμβουλο διεθνή εταιρεία η οποία και θα κάνει και τις εκτιμήσεις των ακινήτων και θα επιβλέπει και τις διαγωνιστικές διαδικασίες σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.