Credit Suisse: Το σκάνδαλο Archegos έπληξε τα αποτελέσματα -Ζημιές $275 εκατ. στο α' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Suisse: Το σκάνδαλο Archegos έπληξε τα αποτελέσματα -Ζημιές $275 εκατ. στο α' τρίμηνο
Η Credit Suisse ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 252 εκατομμύρια ελβετικών φράγκων (295 εκατ. δολάρια) σε μια περίοδο αυξημένων πιέσεων για την τράπεζα.

Η Credit Suisse ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 252 εκατομμύρια ελβετικών φράγκων (295 εκατ. δολάρια) σε μια περίοδο αυξημένων πιέσεων για την τράπεζα. Σημείωσε ότι η ζημία αντικατοπτρίζει «μια σημαντική επιβάρυνση που συνδέεται με hedge fund που εδρεύει στις ΗΠΑ το α' τρίμηνο του 2021, αντισταθμίζοντας θετική απόδοση στις μονάδες διαχείρισης πλούτου και επενδυτικής τραπεζικής».

Η ελβετική τράπεζα είχε προειδοποιήσει για βαριές απώλειες νωρίτερα αυτόν τον μήνα μετά από ένα σκάνδαλο που περιλαμβάνει την Archegos Capital, ένα hedge fund με έδρα τις ΗΠΑ το οποίο κατέρρευσε από την υπερβολική ανάληψη ρίσκου. Η Credit Suisse δέχτηκε πλήγμα 4,4 δισ. φράγκων συνεπεία αυτού.

Επιπρόσθετα, ο CEO της επενδυτικής τράπεζας Brian Chin και η επικεφαλής κινδύνου και συμμόρφωσης Lara Warner, αποχώρησαν. Το εκτελεστικό συμβούλιο αποφάσισε να μην διανείμει μέρισμα για τη χρήση 2020 και επίσης περιέκοψε το προτεινόμενο μέρισμα.

Βαρύ πλήγμα

Το σκάνδαλο είχε σημαντική επίδραση στα οικονομικά μεγέθη της τράπεζας. Η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα θα είχαν φτάσει τα 7,4 δισ. ελβετικά φράγκα εάν δεν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο της Archegos. Το μέγεθος θα ήταν αυξημένο κατά 35% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Οι ρυθμιστικές αρχές σε ΗΠΑ και Ελβετία ζήτησαν από την Credit Suisse περισσότερες πληροφορίες για την κατάρρευση της Archegos, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Και νέες ζημιές μπροστά

Η Credit Suisse έχει εγκαταλείψει το 97% των τοποθετήσεών της που σχετίζονταν με το fund Archegos και αναμένει επιπλέον ζημιές της τάξης των 600 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων στο επόμενο τρίμηνο.

Διαβάστε επίσης:

Θύμα της Archegos και η Credit Suisse: Δέχτηκε πλήγμα 4,7 δισ. δολ.

Άλλο ένα «πακέτο» μετοχών που συνδέεται με την Archegos πούλησε η Credit Suisse

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider