Εγκρίθηκε η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής από τη ΓΣ της ΕΤΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εγκρίθηκε η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής από τη ΓΣ της ΕΤΕ
Εγκρίθηκε η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής από τη ΓΣ της ΕΤΕ, η οποία συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Εγκρίθηκε η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής τράπεζας, η οποία συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, για το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, η Γενική Συνέλευση συνεδρίασε σε απαρτία με ποσοστό 68,62% και έλαβε την απόφαση να εγκρίνει την αποεπένδυση ποσοστού 90,01% της συμμετοχής της Τράπεζας στο μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω της πώλησης και μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής που ανήκουν στην Τράπεζα στη νεοσύστατη θυγατρική της CVC, Ethniki Holdings και της αγοράς από την Τράπεζα ποσοστού 9,99% στο μετοχικό κεφάλαιο της Ethniki Holdings.

Σημειώνεται πως το Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας ενέκρινε στις 26 Μαρτίου την πώληση του 90,01% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής ασφαλιστικής στο CVC Capital Partners’ Fund VII έναντι ονομαστικού τιμήματος που αντιστοιχεί σε 505 εκατ. ευρώ για το 100% της εταιρείας. Η συμφωνία περιλαμβάνει 15ετή συμφωνία πώλησης τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων και μέρος του τιμήματος, μέχρι και 120 εκατ. ευρώ, συνδέεται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων πώλησης τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων μέχρι το 2026. Για την Εθνική Τράπεζα η συναλλαγή έχει θετική επίπτωση κατά περίπου 60 μονάδες βάσης στο Δείκτη Συνολικών Κεφαλαίων της 31.12.2020.

Μετά τη σημερινή έγκριση από τη Γ.Σ. των μετόχων (αν και η πώληση συναντά τη σφοδρή αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων της Εθν. Ασφαλιστικής, η έγκρισή της θεωρείται δεδομένη καθώς τη συμφωνία έχει ήδη εγκρίνει το ΤΧΣ που ελέγχει ποσοστό 40%), η συμφωνία πώλησης θα πρέπει να λάβει τις εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών και των αρχών ανταγωνισμού. Όπως εκτιμάται, η ολοκλήρωση της πώλησης με τη μεταβίβαση του 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider