Ηλεκτροκίνηση: Η Shell θα κατασκευάσει 2,5 εκατ. σημεία φόρτισης μέχρι το 2030

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηλεκτροκίνηση: Η Shell θα κατασκευάσει 2,5 εκατ. σημεία φόρτισης μέχρι το 2030

Τα ηλεκτρικά οχήματα θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στις προσπάθειες της Shell για μείωση των εκπομπών άνθρακα, σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του πετρελαϊκού κολοσσού.

Η ηλεκτροκίνηση παίζει καθοριστικό ρόλο στην απανθρακοποίηση, δήλωσε ο Huibert Vigeveno, διευθυντής του τομέα downstream, προσθέτοντας ότι η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως.

«Αυτό που ανακοινώσαμε πριν από μερικές εβδομάδες είναι ότι έχουμε 60.000 σημεία φόρτισης στον κόσμο αυτή τη στιγμή αλλά αυτά θα διευρυνθούν σε 500.000 έως το 2025 και σε 2,5 εκατομμύρια έως το 2030», δήλωσε μιλώντας στο CNBC.

Ο πετρελαϊκός γίγαντας έχει επιταχύνει τη στρατηγική του για να επιτύχει τον στόχο του να καταστεί μια ανθρακικά ουδέτερη επιχείρηση έως το 2050.

Τον περασμένο μήνα, η Αρχή Αγοράς Ενέργειας της Σιγκαπούρης (EMA) και η Shell επιχορήγησα από κοινού έρευνα, η οποία θα διεξαχθεί από μια κοινοπραξία με επικεφαλής την Eigen Energy. Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την εταιρεία ηλιακής ενέργειας της Σιγκαπούρης να αναπτύξει την πρώτη σειρά πρατηρίων της χώρας τα οποία θα ενσωματώνουν έξυπνες λύσεις διαχείρισης ενέργειας έως το 2022.

«Πριν από δύο χρόνια, το 2019 ιδρύσαμε το πρώτο μας σημείο φόρτισης EV στη Σιγκαπούρη. Τώρα, το διαθέτει το ένα τρίτο του δικτύου μας», πρόσθεσε ο Vigeveno.

Στην Ευρώπη, η εταιρεία συνεργάζεται ήδη με μεγάλους παίκτες στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Τον Απρίλιο ανακοίνωσε ένα πιλοτικό έργο με την κατασκευάστρια εταιρεία Alfen για να δοκιμάσει ένα σύστημα γρήγορης φόρτισης με μπαταρία σε πρατήριο καυσίμων, στην Ολλανδία.

Τον Ιανουάριο, η Shell ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αποκτήσει την ιδιοκτησία του μεγαλύτερου δημόσιου δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το Reuters. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει περισσότερα από 2.700 σημεία χρέωσης στη χώρα.

Η Shell στοχεύει επίσης να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία των πελατών μειώνοντας τους χρόνους φόρτισης σε σταθμούς EV.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider